• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Piedaloties Minhenes drošības konferencē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2011., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225476

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Tiekoties ar ES Militārās komitejas priekšsēdētāju

Vēl šajā numurā

08.02.2011., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Piedaloties Minhenes drošības konferencē

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalījās 47.Minhenes drošības konferencē, kurā viens no galvenajiem diskusijas jautājumiem bija – kā samazinātu ES valstu aizsardzības budžetu dēļ būtiski nepasliktināt drošības situāciju dalībvalstīs un nezaudēt ES starptautisko lomu.

Vairāki konferences dalībnieki no valstīm ārpus ES norādīja, ka ES riskē samazināt savu starptautisko ietekmi. NATO ģenerālsekretārs savā uzrunā norādīja, ka šādā situācijā nepieciešama ciešāka valstu sadarbība, veidojot kopīgas aizsardzības spējas.

A.Pabriks uzsver, ka šī problēma ir ļoti būtiska arī Latvijai, kurai pēdējo gadu laikā aizsardzības budžets samazināts par gandrīz 50%. “Aizsardzības sistēmas reformu rezultātā to esam padarījuši efektīvāku, taču finansējums ir nepietiekams, tāpēc ciešāka sadarbība ar citām Baltijas valstīm un Ziemeļvalstīm ir vitāli nepieciešama,” norādīja aizsardzības ministrs.

Konferences dalībnieki diskutēja arī par sabiedrības integrācijas jautājumiem un attieksmi pret radikālo islamu, kas būtu jāuztver nevis kā reliģija, bet ideoloģija. Vairāki runātāji, tajā skaitā Lielbritānijas premjerministrs D.Kamerūns, uzsvēra, ka integrācija vairāk jābalsta uz rietumvalstu vērtībām un Eiropas valstīm nepieciešama spēcīgāka nacionālā identitāte.

A.Pabriks uzskata, ka šīs diskusijas apliecina Latvijas integrācijas politikas pareizību, tajā pašā laikā norādot, ka integrācijas jautājumiem mūsu valstī būtu jāpievērš atkārtota uzmanība, jo pēdējos gados tie nav bijuši politiskajā darba kārtībā.

47.Minhenes drošības konference notika no 4. līdz 6.februārim, un tajā tikās augsta ranga amatpersonas un drošības speciālisti no visas pasaules, lai pārrunātu nākotnes izaicinājumus drošības jomā.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!