• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par elektroenerģijas tarifu plānu un sociālo atbalstu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2011., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225477

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pateicoties tūrisma kompānijām par atbildīgu rīcību Ēģiptē

Vēl šajā numurā

08.02.2011., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par elektroenerģijas tarifu plānu un sociālo atbalstu

Kamēr Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija pēc noteiktas metodikas vērtē AS “Latvenergo” iesniegto jauno tarifu plānu, tikmēr uzņēmumam ir jāizstrādā priekšlikumi par to, kā pilnveidot jau esošo sociālā atbalsta programmu, nodrošinot, ka no elektroenerģijas cenu izmaiņām ir pasargātas papildu sabiedrības grupas, to vidū mazturīgie un daudzbērnu ģimenes.

“Kopš 2009.gada turpinās “Latvenergo” un Latvijas Pašvaldību savienības sociālā atbalsta kampaņa, kurā trūcīgajām ģimenēm tiek piešķirtas 500 kWh Elektrības norēķinu kartes. Apzinoties, ka iedzīvotāju loks, kuri asāk izjūt ekonomiskās grūtības, ir plašāks, esmu uzdevis “Latvenergo” plānotā tarifu izlīdzinājuma kontekstā sagatavot priekšlikumus par sociālās programmas pilnveidošanu, lai tā būtu attiecināma arī uz citām sabiedrības grupām, to vidū daudzbērnu ģimenēm,” norāda ekonomikas ministrs Artis Kampars.

26.janvārī notika AS “Latvenergo” akcionāru sapulce, kurā Ekonomikas ministrija uzņēmuma valdei uzdeva meklēt risinājumu, kā, gatavojot jaunu elektroenerģijas tarifu plānu, turpināt sociāli atbildīgu tarifu politiku.

Jaunais elektroenerģijas tarifu plāns, kas iesniegts apstiprināšanai SPRK, paredz ieviest tarifu struktūru, kas diferencē cenu atbilstoši elektroenerģijas patēriņam un maksātspējai. AS “Latvenergo” piedāvātais risinājums ļauj aptuveni pusei mājsaimniecību maksu par elektrību saglabāt līdzšinējā līmenī, bet vēl turpat 30% nodrošināt minimālu izmaksu palielinājumu viena lata apjomā, kopumā veidojot 80% mājsaimniecību, kuras elektrības cenu izmaiņas neskars vispār vai ietekmēs minimāli.

Vienlaikus ekonomikas ministrs uzsver, ka “Latvenergo” sociālajā programmā ir jāatrod papildu instrumenti, lai pagaidām vēl sarežģītajā ekonomiskajā situācijā sniegtu atbalstu ne vien iedzīvotājiem ar zemiem ienākumiem un zemu elektroenerģijas patēriņu, bet arī tām ģimenēm, kurās elektroenerģijas patēriņš objektīvu iemeslu dēļ ir augstāks par vidusmēra.

“Latvenergo” tarifu izlīdzināšanas plāns sagatavots, ņemot vērā, ka Latvijā jau trešo gadu darbojas atvērtais elektroenerģijas tirgus, un ir jāsabalansē regulētā un brīvā elektroenerģijas tirgus tarifi atbilstoši konkurences nosacījumiem ES.

Elīna Bīviņa, ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!