• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Turcijas Lielās nacionālās asamblejas priekšsēdētāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2011., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225478

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

08.02.2011., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Turcijas Lielās nacionālās asamblejas priekšsēdētāju

4.februārī Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar Turcijas Republikas Lielās nacionālās asamblejas priekšsēdētāju Mehmetu Ali Šahinu, kas bija ieradies Latvijā oficiālajā vizīte. Tikšanās laikā Valsts prezidents pateicās Turcijai kā uzticamam NATO sabiedrotajam par piedalīšanos gaisa patrulēšanas nodrošināšanā Baltijas gaisa telpā, kā arī atzīmēja labās divpusējās attiecības starp abām valstīm, uzsverot, ka pat krīzes laikā tirdzniecības apgrozījums starp Latviju un Turciju nav samazinājies. V.Zatlers arī uzsvēra Turcijas nozīmīgo tranzīta lomu enerģijas piegādes Eiropas Savienības avotu dažādošanā. Savukārt M.A.Šahins pateicās par uzņemšanu un norādīja uz Turcijas investoru pieaugušo interesi par Latvijas tirgu, kā arī bija gandarīts par savu tautiešu pozitīvo Latvijas dzīves vērtējumu.

Abas amatpersonas pārrunāja Turcijas virzību uz dalību Eiropas Savienībā, kā arī Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas reģiona aktualitātes, īpaši pievēršoties Tunisijas un Ēģiptes krīzei.

Sarunas laikā tika pārrunātas arī iespējamās Turcijas augstāko amatpersonu vizītes Latvijā 2011.gadā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!