• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Valsts prezidenta valstsvizīti Lietuvā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.2011., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225559

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrs: Par bērnu un jauniešu drošību internetā

Vēl šajā numurā

09.02.2011., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Valsts prezidenta valstsvizīti Lietuvā

No 9. līdz 11.februārim Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere dosies valstsvizītē uz Lietuvas Republiku.

9.februāra vakarā V.Zatlers pasniegs valsts augstākos apbalvojumus Lietuvas Republikas sabiedriskajiem un kultūras darbiniekiem un tiksies ar mūsu valsts uzņēmējiem un delegācijas pārstāvjiem, kas piedalās vizītē, lai uzklausītu atsevišķas uzņēmēju intereses Lietuvas tirgū.

10.februārī Valsts prezidentu un dzīvesbiedri pie prezidenta pils oficiālā ceremonijā sagaidīs Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite. Tai sekos abu valsts augstāko amatpersonu saruna un delegāciju tikšanās. Tāpat Valsts prezidents tiksies arī ar Lietuvas premjerministru Andrju Kubiļu un Seima vicepriekšsēdētāja vietnieku Aļģi Kašetu.

Tikšanos laikā tiks pārrunāta abu kaimiņvalstu divpusējā sadarbība. Valsts prezidents ar Lietuvas prezidenti plāno pārrunāt kopējos Baltijas valstu enerģētikas projektus, īpaši Visaginas atomelektrostacijas projekta attīstību. Tāpat V.Zatlers pievērsīsies kopējiem transporta, kā arī iekšlietu un pārrobežu sadarbības jautājumiem. Nozīmīgu vietu Latvijas un Lietuvas sadarbībā ieņem kultūras un izglītības sakaru stiprināšana ne vien valstu, bet arī reģionālā līmenī. Lai veicinātu abu valstu ekonomisko attiecību attīstību un Latvijas un Lietuvas saiknes stiprināšanu uzņēmējdarbībā, Valsts prezidents piedalīsies Latvijas un Lietuvas biznesa forumā, kur Latviju pārstāvēs informācijas tehnoloģiju, tūrisma, biznesa konsultāciju, mediju, enerģētikas un elektronikas industrijas, būvniecības un iepakojuma ražošanas nozaru uzņēmēji.

Ceturtdien Valsts prezidents noliks ziedus pie 1991.gada 13.janvārī barikāžu laikā nogalinātajiem lietuviešiem veltītā pieminekļa Antakalnis kapsētā, kā arī vakarā V.Zatlers un L.Zatlere piedalīsies Lietuvas prezidentes rīkotajās valsts vakariņās.

11.februārī valstsvizīte turpināsies Klaipēdā, kur norisināsies biznesa seminārs. Valsts prezidents tiksies ar Klaipēdas pilsētas mēru Rimantu Tarškeviču, lai pārrunātu reģionālās sadarbības jautājumus. V.Zatleram Klaipēdā būs iespēja tikties ar latviešu kopienas pārstāvjiem, kas dzīvo Klaipēdas pilsētā un tās apkārtnē. Pēcpusdienā prezidents viesosies Klaipēdas universitātē un viņam tiks pasniegts tās goda doktora tituls.

Vizītes noslēgumā Valsts prezidents apmeklēs latviešu baznīcu Būtiņģē.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!