• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
No alfas līdz omegai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.1999., Nr. 66/67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22557

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Pozitīvi toņi Lietuvā"

Vēl šajā numurā

06.03.1999., Nr. 66/67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasaules vēstnesis

Daidžests. 3. — 5.

Citu rakstītais marts

Nr. 4 (4)

No alfas līdz omegai

Krievijas presē

— 99.03. 04., 04.

Sovetskaja Rossija . Pie materiāla par rokmūziku ievietota fotogrāfija no piketa pie vēstniecības, kurā redzami plakāti: "Karš Čečenijā - Latvijas roku darbs", "Latvieši dedzināja ebrejus", "Sitiet fašistus" un "Ņemcovs - latvietis". Turklāt bez kādiem komentāriem.

VremjaMN . Īsziņa, ka pēc 2 nedēļām Rīgā notikšot nacionālā atceres diena un bijušo "SS brīvprātīgo" leģionāru maršs, kuram atļauju devusi Latvijas valdība.

Izvestija . Igaunijā viss liecinot par vēlēšanām. Nekad priekšvēlēšanu kampaņa nav bijusi tik liela, turklāt visu partiju sarakstos iekļauti virkne krievu sabiedrības pārstāvju. Cīņa par krievvalodīgo elektorātu ir viens no galvenajiem faktoriem 7.marta vēlēšanās.

Krasnaja zvezda . "Baltijas valstis kļuvušas par Eiropu". Materiāls, ka nav vajadzīgas vīzas uz virkni Šengenas līguma valstīm.

Segodņa . Vakar beigusies impīčmenta komisijas darbs. Sagatavotas aptuveni 7,5 tūkstoši lappušu. 17.martā deputāti gatavojas ierosināt balsošanu par pieciem apsūdzības punktiem. Būs diezgan grūti dabūt 2/3 no 450 balsīm. Vienīgi 3.punktu par karu Čečenijā gatavojas atbalstīt arī "Jabloko". Vēl nav skaidrs vai balsošana notiks par visiem punktiem uzreiz vai atsevišķi. Komisija ir par pēdējo variantu.

VremjaMN . J.Primakovs nosūtījis Ģenerālprokuratūrai prasījumu, vai ir apstiprinājums tam, ka J.Masļukovs nodarbojas ar nelikumīgu un kompromitējošu darbību, atrodoties valsts postenī, par ko rakstot virkne laikrakstu. Ja J.Masļukovs aizies no sava posteņa sakarā ar preses kampaņu, B.Berezovski varēs uzskatīt par galveno cīnītāju ar vicepremjeru korumpētību.

Ņezavisimaja gazeta . Redakcijas cenšas sagraut mītu par J.Primakova neaizvietojamību. Daudzi politiķi jau pārdomā iespējamās kandidatūras. Sarakstā pirmajā vietā S.Stepašins. Pēc viņa tiek apspriesta ceļu satiksmes ministra N.Aksenenko kandidatūra. Sarakstā ir arī ārlietu ministrs I.Ivanovs, prezidenta padomnieks ekonomiskajos jautājumos A.Vološins un Domes spīkers G.Seļezņevs.

Kommersant . Rīt VD izskatīs A.Makašova antisemītisko uzstāšanos. To ierosinājuši E.Pamfilova un MMK. Ģenerālim draud vienīgi kolēģu nosodījums.

Sovetskaja Rossija . "Otečestvo" veidojas līdzīgi MMK kā varas partija. Kā viens no galvenajiem rādītājiem - iestāties liek administratīvām un pat totalitārām metodēm. Tiek publicēts dokuments, kas pierāda, ka "augšas ir nolēmušas par mums".

Segodņa . B.Jeļcins uzmanīgi sekojot pārrunām ar SVF un viņa principiālā pozīcija ir tāda, ka "jāpanāk vienošanās, neskatoties uz grūtībām, kas ir radušās". Prezidents vienmēr pārrunas ar SVF uzticējis citiem. Šoreiz J.Masļukovam, kurš bijis pārliecināts, ka fonds nekur neliksies. Tas viņus apvainojis un M.Kamdesī praktiski izteicis neuzticību Krievijas valdībai. M.Zadornovs paziņojis, ja Krievija līdz aprīlim nepanāks vienošanos, nāksies izziņot defoltu vai drukāt naudu.

Novije izvestija . Neskatoties uz kritiskajām runām no M.Kamdesī puses, viņš tomēr cenšas rast izeju, lai iedotu naudu Krievijai. Par to liecinot viņa runa: 1) akcentējis punktu par īstermiņa kreditēšanu pārtaisīšanu par ilgtermiņa, kā arī par tiešām investīcijām; 2) uzsverot kontraktu izpildi, tomēr atzīmējis, ka investori riskējot, pašiem par to jāatbild. Tas attiecoties uz GKO; 3) Kamdesī dod priekšroku britu nevis amerikāņu kontrakta tiesībām. Amerikāņiem katrs var sūdzēt tiesā atsevišķi, bet britiem - tikai ar balsu vairākumu; 4) SVF neizslēdzot iespēju arī turpmāk palīdzēt tām valstīm, kuras nespēj pildīt savus parādu pienākumus.

Rossijskaja gazeta . Nesapratne par M.Kamdesī reakciju un prasībām Krievijai. Turklāt tas notiekot laikā, kad spiedienu uz Krieviju izdara ASV. Tas viss liecinot par to, ka ir vēlēšanās novest Krieviju līdz bankrotam un pēc tam pie varas izvirzīt Rietumiem vajadzīgus cilvēkus.

Sovetskaja Rossija . Pārpublicējums no meksikāņu avīzes "Hornada" par Jeļcina veselības stāvokli un politisko situāciju Krievijā.

Sovetskaja Rossija . "Varas kaislības". Materiāls par vēlēšanām.

Parlamentskaja gazeta . Politologs A.Kiva: "Ekstrēmisms Krievijā: patiesība vai izdomājums."

Rossijskaja gazeta . Uzņēmējs A.B. "Pret ko Krievija sadauzīja pieri."

Parlamentskaja gazeta . A.Koržakovs: "Skaļāk par citiem "turiet zagli!" kliedz pats zaglis."

Kommersant . Vakar Latvijas Saeima attiekusies svītrot no valsts svētku saraksta 16.martu. Tas nozīmējot, ka diena, kad tika formēti SS leģioni Latvijā, kā iepriekš tiks dēvēti par Latvijas karavīru piemiņas dienu.

Ņezavisimaja gazeta . "Tallina griežas pa labi. Jaunais igauņu parlaments un jaunā valsts vadība attiecībās ar Krieviju var būt vēl stingrāka."

Trud . Kauņā notikusi virkne bērnu slepkavību.

VremjaMN . Vakar B.Jeļcins devis rīkojumu ĀM sagatavot paziņojumu NVS valstu vadītāju padomei par B.Berezovska atlaišanu no ieņemamā posteņa. Tas tiek motivēts sekojoši: "Berezovska kungam tiek piedēvēta darbība, kura nav savienojama ar izpildsekretāra amatu, un sistemātiska valstu vadītāju padomes lēmumu neizpildīšana." Prezidents atradis arī maiņu Berezovskim, tagadējo viņa 1.vietnieku, bijušo izpildsekretāru I.Korotčeņu.

Sadarbībā ar Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas Preses analīzes nodaļu

"LV" nozares redaktors GINTS MOORS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!