• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par jaunā START līguma spēkā stāšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2011., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225629

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrija: Par 2010. un 2011.gada tautsaimniecības analīzi

Vēl šajā numurā

10.02.2011., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par jaunā START līguma spēkā stāšanos

8.februārī Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis tikās ar ASV Valsts departamenta valsts sekretāra asistenti bruņojuma kontroles jautājumos Rozu Gatmolleri, kura Rīgā bija ieradusies darba vizītē.

A.Teikmanis apsveica R.Gatmolleri ar jaunā ASV un Krievijas līguma par stratēģisko uzbrukuma ieroču samazināšanu un ierobežošanu (jaunā START līguma) stāšanos spēkā 5.februārī. Viņš atzīmēja, ka Latvijai ir svarīga divu lielvalstu – ASV un Krievijas – apņemšanās mazināt abpusējus kodoldraudus un veicināt savstarpēju uzticību. R.Gatmollere pateicās par Latvijas stingro atbalstu jaunajam START līgumam, tostarp tā ratifikācijas procesā, un informēja par konkrētiem līguma ieviešanas aspektiem. Puses pārrunāja tālākus stratēģiskus jautājumus, kas aktualizējas jaunā START līguma ietvaros, – gan ASV un Krievijas taktisko kodolieroču nākotni, gan pretraķešu aizsardzības plānus Eiropā.

R.Gatmollere uzturējās Rīgā reģionālā darba vizītē, apmeklējot arī Lietuvu, Igauniju, Poliju un Ukrainu. 5.februārī viņa piedalījās Minhenes drošības konferencē Vācijā, kur ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone un Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs apmainījās ar ratifikācijas dokumentiem un jaunais START līgums stājās spēkā.

ASV prezidents Baraks Obama START ratifikācijas dokumentus parakstīja 2010.gada 22.decembrī, bet 2011.gada 28.janvārī tos parakstīja Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs.

Ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!