• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Ķekavas un Iecavas novada vadību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2011., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225637

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

10.02.2011., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Ķekavas un Iecavas novada vadību

8.februārī Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere apmeklēja Ķekavas novadu. Tā bija pirmā Valsts prezidenta vizīte Ķekavā pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas.

V.Zatlers tikās ar Ķekavas novada domes vadību un deputātiem un tika iepazīstināts ar novada aktualitātēm. Tikšanās laikā deputāti pastāstīja par novada labo praksi privātās partnerības projektu īstenošanā un informēja par Ķekavas novada iedzīvotāju nepieciešamību pēc jaunas sākumskolas, kā arī tika pārrunāti jautājumi par novadu reformu, veselības aprūpi un veselības apdrošināšanu. Valsts prezidents interesējās par iespēju uzticēt primāro veselības parūpi pašvaldībām, nodrošinot tām arī attiecīgu finansējumu.

V.Zatlers tikās arī ar Ķekavas novada iedzīvotājiem. Viņš atzīmēja, ka Ķekava ir plaukstoša pašvaldība, un pateicās visiem novadā, kas snieguši savu ieguldījumu krīzes pārvarēšanā. Prezidents norādīja, ka ir svarīgi sagatavoties brīdim, kad ekonomika atveseļosies, lai efektīvi izmantotu pieejamos finanšu resursus.

Tiekoties ar iedzīvotājiem, Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvijā ir vajadzīgi bērni un kuplas ģimenes. Savukārt Ķekavas iedzīvotāji interesējās par valsts atbalstu daudzbērnu ģimenēm un iespējamo labvēlīgo nodokļu politiku demogrāfijas situācijas uzlabošanai.

V.Zatlers sarunā ar ķekaviešiem aktualizēja arī bezdarba problēmu, tajā skaitā jautājumu par to cilvēku atgriešanos Latvijā, kuri devušies strādāt uz ārzemēm, un nepieciešamību domāt par to, lai Latvijā netiktu radīta jauniešu bezdarbnieku paaudze, kuri vispār nevēlas strādāt. “Neviena labklājība nekur nav radusies bez darba,” atzina Valsts prezidents.

Tikšanās laikā tika pārrunāts jautājums par atbalstu uzņēmējiem un birokrātijas šķēršļu mazināšanu, kas traucē uzņēmumiem attīstīties. Iedzīvotāji interesējās arī par iemesliem, kas izraisīja krīzi Latvijā, un par Latvijas enerģētikas politiku.

Pēc tikšanās ar iedzīvotājiem Valsts prezidents apmeklēja Ķekavas vidusskolu un tikās ar skolotājiem un skolēniem, kā arī vadīja mācību stundu Valsts prezidenta patronāžas programmas “Iespējamā misija” ietvaros par tēmu “Veiksmīgas karjeras pamats – skolā iegūtās zināšanas un prasmes”.

Darba pusdienās ar Ķekavas novada deputātiem un izglītības iestāžu pārstāvjiem tika aktualizēts jautājums par karjeras centra izveidi, kā arī profesionālās un mūžizglītības nozīmi. Savukārt AS “Putnu fabrika Ķekava” apmeklējuma laikā Valsts prezidents iepazinās ar ražošanas procesu uzņēmumā.

Vizītes noslēgumā Ķekavas novadā V.Zatlers tikās ar Ķekavas novada domes vadību un uzņēmējiem, viņš tika iepazīstināts ar uzņēmēju redzējumu par nodokļu politiku un nepieciešamību veidot ilgtermiņa atbalsta stratēģiju uzņēmējiem. Valsts prezidents pauda atbalstu uzņēmējiem un uzsvēra, ka valstī būtu nepieciešams trīs līdz četru gadu nodokļu plāns. Tāpat tikšanās laikā risinājās diskusija par Eiropas Savienības finansējuma apguves sarežģītību un pārāk lielo birokrātiju.

8.februāra pēcpusdienā pēc Ķekavas novada apmeklējuma Valsts prezidents devās uz Iecavas novadu. Vizītes sākumā Valsts prezidents tikās ar Iecavas novada domes vadību un deputātiem, lai pārrunātu aktualitātes pašvaldībā.

Tikšanās laikā deputāti iepazīstināja ar Iecavas novadu, izmaiņām tajā pēc administratīvi teritoriālās reformas un novada attīstības nākotnes iecerēm. Tika pārrunāti arī uzņēmējdarbības attīstības, nodarbinātības un veselības aprūpes jautājumi.

Prezidents interesējās par Iecavas veselības aprūpes sistēmu, īpaši par primārās veselības aprūpi un iedzīvotājiem pieejamajiem ārstniecības pakalpojumiem. Savukārt novada deputāti pauda satraukumu par neatliekamās palīdzības nodrošināšanu nakts stundās.

Diskusijas laikā V.Zatlers uzsvēra: “Mums pašiem ir jāveido novada kopienas apziņa, veidojot vidi, kurā mēs labi jūtamies. Valsts tiek pārvaldīta vislielākā mērā tieši pašvaldībās. Šī piederības izjūta dod vislielāko stabilitāti.”

Darba vizītes turpinājumā Valsts prezidents apmeklēja SIA “Iecavnieks”, tikās ar uzņēmuma vadību un apskatīja ražošanas, pildīšanas un fasēšanas procesu, kā arī iepazinās ar “Iecavnieka” jauno dabīgo kokapstrādes produktu līniju.

Vizītes noslēgumā Valsts prezidents tikās ar Iecavas novada zemnieku saimniecību vadītājiem, sarunā aktualizējot galvenās problēmas lauksaimniecības nozarē. Tikšanās laikā zemnieki uzsvēra kvalitatīva darbaspēka piesaistes grūtības, nepieciešamību pēc lielākām sadarbošanās iespējām un īpaši izcēla jautājumu par pievienotās vērtības nodokļa atšķirībām starp Latvijā ražoto un no citām valstīm ievesto produkciju, kas sadārdzina Latvijā ražoto produkciju.

Valsts prezidents pauda uzskatu, ka zemniekiem būtu plašāk jādomā par savu ražoto produktu attīstīšanu, lai tie kļūtu eksportspējīgāki, jo daudzu valstu tirgiem ir interese par Latvijas produkciju.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!