• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas aizsardzības ministra darba vizīti Lietuvā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2011., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225714

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ārlietu ministra darba vizīti Rumānijā

Vēl šajā numurā

11.02.2011., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas aizsardzības ministra darba vizīti Lietuvā


2011.gada 9.februārī: aizsardzības ministrs Artis Pabriks, apmeklējot Lietuvas Gaisa spēku aviācijas bāzes NATO Ātrās reaģēšanas spēku pozīciju un tiekoties ar Vācijas Gaisa spēku vienību, kas šobrīd veic NATO gaisa telpas patrulēšanu virs Baltijas valstīm
Foto: Antans Gedrims, Lietuvas Gaisa spēki

9.februārī aizsardzības ministrs Artis Pabriks apmeklēja Lietuvas Gaisa spēku aviācijas bāzi Šauļos, kur panāca mutisku vienošanos par bāzes ciešāku sadarbību ar starptautisko lidostu “Rīga”. Rīgas lidosta kalpo par rezerves nosēšanās vietu neparedzētos gadījumos, taču veiksmīgai sadarbībai nepieciešama Rīgas lidostas darbinieku apmācība, tādēļ Lietuvas Gaisa spēku aviācijas bāzes komandieris majors Sergejs Buitvids apliecināja, ka izskatīs iespēju šādas mācības noorganizēt.

Aviācijas bāzes apmeklējuma laikā ministrs tikās ar Vācijas Gaisa spēku vienību, kas šobrīd veic NATO gaisa telpas patrulēšanu virs Baltijas valstīm, un vienības komandieri pulkvežleitnantu Ralfu Deividu.

“Piekrītu NATO ģenerālsekretāram A.F.Rasmusenam, ka gaisa telpas patrulēšana ir viens no veiksmīgākajiem dalībvalstu sadarbības paraugiem NATO ietvaros. Tas ir arī ļoti veiksmīgs Baltijas valstu sadarbības projekts, un uzskatu, ka kopīgi projekti visām trijām valstīm būtu jāattīsta arī turpmāk. NATO gaisa telpas patrulēšana ir īpaši būtiska krīzes apstākļos, jo samazināta budžeta apstākļos rodas līdzekļi, ko novirzīt citām aizsardzības sistēmas jomām,” norādīja aizsardzības ministrs.

Vizītes laikā ministrs apskatīja iznīcinātāju F4-F “Phantom”, kā arī vēroja NATO iznīcinātāju pacelšanos un piezemēšanos lidlaukā.

Tāpat tikšanās laikā tika apspriesta NATO gaisa telpas virs Baltijas valstīm patrulēšanas nodrošināšana pēc 2014.gada, jo saskaņā ar pašreizējo vienošanos šī misija ir plānota līdz minētā gada beigām.

A.Pabriks Valsts prezidenta Valda Zatlera oficiālās delegācijas sastāvā darba vizītē Lietuvā uzturas no 9. līdz 11.februārim, kur piedalās sarunās par enerģētikas jautājumiem un NATO valstu tranzītu uz Afganistānu.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!