• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra darba vizīti Rumānijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2011., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225716

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lietuvas lauksaimniecības ministra darba vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

11.02.2011., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra darba vizīti Rumānijā

“Mūsu mērķis ir attīstīt daudzveidīgas ekonomiskās attiecības ar Rumāniju, veicināt savstarpējus biznesa kontaktus,” 10.februārī, Bukarestē tiekoties ar Rumānijas ārlietu ministru Teodoru Bakonski, uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis.

Ministru sarunas gaitā tika pārrunāti tādi jautājumi kā ekonomikas attīstība, izglītība, transports, robežapsardze. Ministri apmainījās viedokļiem arī par aktuālajiem starptautiskajiem jautājumiem, NATO un ES darba kārtības jautājumiem, īpaši par ES un Krievijas dialogu. Pārrunājot ES Austrumu partnerības politiku, tika uzsvērts atbalsts Moldovas demokratizācijas procesam.

Sarunā Ģ.V.Kristovskis informēja par Latvijas prioritātēm ES budžetam pēc 2013.gada: par kohēzijas politiku, kur jāsaglabā tās sākotnējais mērķis – stiprināt ekonomisko un sociālo kohēziju, samazinot attīstības līmeņa atšķirības starp ES reģioniem, un par kopējo lauksaimniecības politiku, kur Latvija turpinās atbalstīt tiešmaksājumu sistēmas reformu, padarot tiešmaksājumus taisnīgākus visiem ES lauksaimniekiem. Rumānijas ārlietu ministrs pauda sapratni un atbalstu šai nostājai.

Jautājumā, kas saistīts ar Rumānijas pievienošanos Šengenas zonai, Ģ.V.Kristovskis izteica Latvijas atbalstu šiem centieniem, kad visi kritēriji no Rumānijas puses tiks izpildīti.

Rumānijas pusi interesēja arī Latvijas pieredze ES Stratēģijas Baltijas jūras reģionam īstenošanā.

Latvijas ārlietu ministra vizītes mērķis Rumānijā bija aktivizēt abu valstu politisko dialogu, veicināt ekonomiskās attiecības, kā arī sagatavot Latvijas Valsts prezidenta Valda Zatlera valstsvizīti Rumānijā.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!