• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrs: Par atklātu dialogu farmācijas jautājumu risināšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2011., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225720

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par Ādažu pašvaldībā pieļautajiem likumpārkāpumiem

Vēl šajā numurā

11.02.2011., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrs: Par atklātu dialogu farmācijas jautājumu risināšanā

9.februārī, tiekoties ar Starptautisko inovatīvo farmaceitisko firmu asociācijas (AFA) valdes locekļiem, veselības ministrs Juris Bārzdiņš uzsvēra atklāta dialoga nozīmi farmācijas jautājumu risināšanā starp visām iesaistītajām pusēm – ārstiem, ražotājiem, lieltirgotājiem, aptiekām un pacientiem.

Tikšanās laikā veselības ministrs uzklausīja AFA valdes locekļu redzējumu par situāciju saistībā ar 2010.gada beigās pieņemtajiem grozījumiem kompensējamo medikamentu un medicīnas ierīču apmaksas noteikumos, kas paredz šogad ražotāju un lieltirgotāju solidāru deficīta segšanu, ja nepieciešamais kompensējamo medikamentu apjoms būs lielāks par piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem. Veselības ministrs Juris Bārzdiņš uzsvēra, ka šobrīd tiek strādāts pie mehānisma, kā nodrošināt pārsniegto līdzekļu atmaksu, tādēļ AFA priekšlikumi tiks rūpīgi izvērtēti.

Tāpat tika apspriests jautājums par iespējamām regulējuma izmaiņām attiecībā uz recepšu izrakstīšanu, kas paredzētu tajās norādīt nevis zāļu oriģinālnosaukumu, bet starptautisko (INN – International Nonproprietary Name). Šāda prakse tiek īstenota arī citur Eiropas Savienībā (piemēram, Igaunijā, Lietuvā, Dānijā). Veselības ministrs uzsvēra, ka šobrīd tas ir viens no diskutējamiem priekšlikumiem, tādēļ ir ļoti būtiski uzklausīt arī iesaistīto pušu viedokli par labāko regulējumu, lai iespējamu izmaiņu gadījumā ieguvējs būtu pacients.

Pārrunājot veselības nozares attīstības perspektīvas, gan veselības ministrs, gan AFA pārstāvji bija vienisprātis, ka pieejamība valsts kompensētajām zālēm ir obligāta nepieciešamība, lai īstenotu Veselības ministrijas politiku, kas paredz vairāk attīstīt izmaksu efektīvo ambulatoro veselības aprūpi un samazināt ārstēto pacientu īpatsvaru slimnīcās.

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!