• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ārzemju mākslas muzeja pārtapšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2011., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225816

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par deputātiem ar nepietiekamām valsts valodas zināšanām

Vēl šajā numurā

15.02.2011., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ārzemju mākslas muzeja pārtapšanu

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti 8.februārī, viesojoties restaurējamajā Rīgas Biržas namā, pārrunāja Ārzemju mākslas muzeja plānoto darbību jaunajās telpās. Komisijas deputāti atzinīgi novērtēja ieceri muzejā sabalansēt mākslas izziņas un atpūtas iespējas, tajā izveidojot ne tikai modernas izstāžu zāles, bet arī semināru un restorāna telpas.

“Ārzemju mākslas muzejs savas durvis jaunajās telpās vērs pēc pusgada, kad augustā Rīga tradicionāli svinēs savus pilsētas svētkus. Līdz tam vēl daudz darāmā, taču jau šobrīd skaidrs, ka šis muzejs kļūs par mūsdienīgu kultūras centru un muzeja jēdzienam Latvijā piedos pavisam jaunu un laikmetīgu skanējumu,” norādīja komisijas priekšsēdētājas vietnieks Jānis Strazdiņš.

Ārzemju mākslas muzejā atrodas Baltijā lielākā un vērtīgākā ārzemju mākslas darbu kolekcija, informēja muzeja direktore Daiga Upeniece. Viņa uzsvēra, ka ienākšana jaunajās telpās būs saistīta ar jaunu domāšanu muzeja darbībā, piemēram, muzejs strādās līdz vēlam vakaram, darbinieki pieskatīs mazus bērnus, kamēr viņu vecāki bauda mākslu.

Jaunajās muzeja telpās būs divas moderni aprīkotas izstāžu zāle. Deputāts Ints Dālderis atzīmēja, ka muzeja lielā izstāžu zāle Latvijā būs pirmā, kas atbilst mūsdienīgām drošības, tehniskā aprīkojuma un apgaismojuma prasībām, un tas dos iespēju Rīgā izstādīt patiesi augsta līmeņa darbus.

Par jauno mākslas telpu ir izteikti liela interese – izstādes pieteikuši gan Rietumu valstu, gan Austrumu valstu muzeji, pauda muzeja direktore. Izstāžu dzīve būs interesanta, jo paredzēta sadarbība gan ar Luvras muzeja Ēģiptoloģijas nodaļu, gan Kairas Nacionālo muzeju. Tāpat Rīgā ar izstādēm viesosies Vīnes Kunst haus muzejs un Šanhajas mākslas muzejs. Tā kā Rīgas Biržas ēka savulaik celta pēc renesanses laikmeta Venēcijas palaco stilā, pirmā izstāde šai restaurētajā namā būs veltīta Venēcijas mākslām.

Plānots, ka Ārzemju mākslas muzejs Rīgas Biržas ēkā tiks atklāts 2011.gada 20.augustā, Rīgas svētku laikā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!