• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Baltijas Ministru padome: Par situāciju ekonomikā, enerģētikā, vienotajā tirgū. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2011., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225836

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par Eiropas vienoto ārkārtas palīdzības numuru 112

Vēl šajā numurā

15.02.2011., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Baltijas Ministru padome: Par situāciju ekonomikā, enerģētikā, vienotajā tirgū

 

Piektdien, 11.februārī, Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips un Lietuvas premjerministrs Andrjus Kubiļus piedalījās neformālā Baltijas Ministru padomes sanāksmē, kurai pievienojās Eiropas Komisijas ekonomikas un monetāro lietu komisārs Olli Rēns (attēlā pa labi)

Foto: Līga Krapāne, VK

 

11.februārī Vihulā, Igaunijā, neformālās Baltijas Ministru padomes sanāksmē Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzsvēra, ka inovāciju veicināšana, uz zināšanām balstīta ekonomika un digitālais vienotais tirgus ir praktiska iespēja ciešākai Baltijas valstu sadarbībai.

Premjers norādīja, ka Latvija ir atvērta un ieinteresēta arī praktiskākā Baltijas valstu sadarbībā, attīstot kopīgus sadarbības projektus, piemēram, stiprinot Baltijas valstu inovācijas potenciālu un sekmējot dažādu sadarbības tīklu veidošanos Baltijas jūras reģiona līmenī. V.Dombrovskis informēja, ka Latvija ir ieinteresēta turpināt sadarbību ar Lietuvas un Igaunijas partneriem ES Baltijas jūras reģiona stratēģijas ietvaros īstenotajā starpvalstu vadošajā programmā “Baltijas jūras reģiona inovāciju, klasteru un MVU tīkli”.

Ministru prezidents norādīja Latvijas interesi ES vienotā tirgus stiprināšanā un efektīvi funkcionējoša digitālā vienotā tirgus izveidē, informējot, ka Latvija ir nosaukusi digitālo vienoto tirgu par vienu no tās lielākajām prioritātēm arī Eiropas Komisijas komunikācijas “Ceļā uz Vienotā tirgus aktu” kontekstā. Premjers uzsvēra, ka digitālā tirgus attīstība lielā mērā ir atkarīga no lietotāju uzticības digitālajai videi un pārrobežu darījumiem digitālajā vidē. Tāpēc, lai nostiprinātu lietotāju uzticību digitālajai videi un pārrobežu darījumiem ir jāattīsta un jāveicina pārrobežu sadarbība kibernoziegumu atklāšanā, personas datu aizsardzības pārkāpumu jomā, nevēlamu sakaru un komerciālu paziņojumu apkarošanā, patērētāju interešu un tiesību aizsardzībā attiecībā uz pārrobežu darījumiem digitālajā vidē, kā arī ekspertu sadarbībā autortiesību jomā digitālajā vidē.

Pārrunājot aktualitātes enerģētikas jomā, Ministru prezidents uzsvēra, ka Baltijas valstu sadarbība enerģētikas jomā ir vērsta uz augsta energoapgādes drošības līmeņa nodrošināšanu, enerģijas efektīvu izmantošanu, tirgus liberalizāciju un enerģētikas ietekmes uz vidi samazināšanu. Baltijas premjeri pozitīvi novērtēja pēdējā Eiropadomē panākto vienošanos par Eiropas Savienības līdzfinansējuma piešķiršanu plānotajam gāzes termināļa projektam. Premjers V.Dombrovskis norādīja, ka sašķidrinātās gāzes termināla celtniecība Latvijā uzlabotu reģiona energoapgādes drošību Baltijas reģionā, nodrošinot gāzes piegāžu diversifikāciju.

Baltijas Ministru padomes laikā Baltijas Ministru prezidenti tikās ar Eiropas Komisijas ekonomikas un monetāro lietu komisāru Olli Rēnu un pārrunāja ekonomisko situāciju Baltijas reģionā.

Baltijas Ministru padomes tikšanos rīkoja Igaunija saistībā ar Baltijas Ministru padomes prezidentūru 2011.gadā. Baltijas Ministru padome (BMP) ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valdību sadarbības institūcija, un tā ir izveidota 1994.gada 13.jūnijā. BMP uzdevums ir nodrošināt sadarbības nepārtrauktību valstu izpildvaras līmenī.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!