• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar baltu sāpi un gaismu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.1999., Nr. 68/69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22588

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Jo, nobeidzis uzvaras savas, uz mājām nu Pulkvedis nāk..."

Vēl šajā numurā

09.03.1999., Nr. 68/69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar baltu sāpi un gaismu

A5.JPG (27401 BYTES)A6.JPG (30563 BYTES)
Airītēs: Nacionālās aizsardzības akadēmijas rektors pulkvežleitnants Ilmārs Vīksne, prorektors pulkvedis Jānis Martukāns; Latvijas Nacionālo karavīru apvienības priekšsēdētājs Nikolajs Romanovskis Foto: Andris Kļaviņš

Sestdien, 6.martā, pulkveža Oskara Kalpaka piemiņas pasākumi iesākās ar jaunsargu un zemessargu pārgājieniem pa Kalpaka bataljona kauju vietām: Aizpore—Rudbārži—Lēnas—Skrunda—Airītes.

Piemiņas sarīkojumi notika Skrundas arodskolā, Rudbāržu skolā, bet Saldus jaunatnes centrā ar koncertu uzstājās Jūras spēku orķestris. Nacionālās aizsardzības akadēmijas rektors pulkvežleitnants Ilmārs Vīksne un 4.kursa kadets Mareks Savickis savās runās pieminēja vēsturisko pārmantojamību, kalpakiešu un šodienas grūtību saistību, veidojot nacionālos bruņotos spēkus.

Novakarē visu ceļi veda uz Airītēm. Brašā solī ieradās Kuldīgas 45.bataljona zemessargi. Jaunieceltais Zemessardzes komandieris pulkvežleitnants Jānis Kononovs pieņēma ziņojumus par veikto pārgājienu. ZS 65.atsevišķā studentu bataljona komandieris kapteinis Aleksejs Ozoliņš pieņēma jauno zemessargu zvērestu, kas tradicionāli katru gadu notiek šajā dienā Airītēs, kur savulaik kalpakiešu bataljonā cīnījās arī atsevišķā studentu rota. Klāt bija Kalpaka radiniece Ārija Kalpaka–Grundmane, Kalpaka fonda dibinātāja, Saldus pašvaldības pārstāvji, karavīri no Jūras spēkiem, Latvijas Daugavas vanagi un daudzi citi. Kā vienmēr kaismīgu uzrunu sacīja Nacionālo karavīru apvienības vadītājs Nikolajs Romanovskis.

Aktrise Vera Gribača:

— Janvārī braucām uz Rudbāržiem, Aizpori, Skrundu — tās dienas bija gaismas aušana. Šodien mēs esam baltās sāpju, mūžīgās uzticības un piemiņas dienā, jo tikai ar baltu sāpi, ne ar sērām, mēs stāvam šeit un stāvēsim kā klints!

Teksts un foto: Andris Kļaviņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!