• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kravu tranzīta veicināšanu uz Afganistānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.2011., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225901

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tieslietu ministra darba vizīti Igaunijā

Vēl šajā numurā

16.02.2011., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kravu tranzīta veicināšanu uz Afganistānu

15.februārī satiksmes ministrs Uldis Augulis tikās ar aizsardzības ministru Arti Pabriku un ārlietu ministru Ģirtu Valdi Kristovski, lai pārrunātu jautājumus par kravu pārvadājumiem uz Afganistānu.

Ministri tikšanās laikā vienojās, ka arī turpmāk Latvijai jāatbalsta Afganistānas kravu pārvadājumi, kas dod pienesumu Latvijas tautsaimniecībai un veicina Latvijas tranzīta infrastruktūras atpazīstamību pasaulē.

Amatpersonas pārrunāja iepriekšējā gadā paveikto, kā arī vienojās par turpmākajiem pasākumiem, kas veicami, lai nākotnē nodrošinātu kravu pārvadājumus Amerikas Savienoto Valstu un citu valstu bruņoto spēku atbalstam un radītu iespējas kravas caur Latviju vest arī pretējā virzienā – no Afganistānas.

Tika nolemts sākt darbu arī pie jaunām iniciatīvām, kas veicinātu gan minēto kravu pārvadājumus, gan nākotnē palielinātu kravu plūsmu starp Latviju un Vidusāziju.

2010.gadā salīdzinājumā ar 2009.gadu uz Afganistānu nosūtīto nemilitāro kravu apjoms ir trīskāršojies un sasniedzis aptuveni 15 000 TEU vienību. Un saskaņā ar Satiksmes ministrijas iepriekš veiktajiem aprēķiniem no vienas TEU vienības pārvadāšanas Latvijas ekonomika var iegūt līdz pat 500 eiro.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!