• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents - savā iknedēļas preses konferencē vakar. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.1999., Nr. 68/69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22597

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents - savā iknedēļas preses konferencē vakar (turpinājums)

Vēl šajā numurā

09.03.1999., Nr. 68/69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— savā iknedēļas preses konferencē vakar

K.JPG (12932 BYTES) — Kādā no savām pirmajām preses konferencēm es jums solīju, ka kādreiz pats personīgi pieskaršos tēmai — Latvijas prece. Tādēļ es kā Latvijas premjers esmu uzņēmies vadīt un realizēt programmu "Latvijas prece XXI gadsimtam". Jā, protams, mēs nevaram lepoties ar milzīgām autobūves firmām vai tādiem koncerniem kā "Sony" vai "Panasonic". Bet katrai valstij ir savs ražotājs, vienalga, vai šī valsts ir liela vai maza. Vēl vairāk — arī Latvijai ir vajadzīgs savs veiksmes stāsts "Latvian dream team" jeb "Latvian dream".

Tieši tādēļ mēs sākam šo akciju, kas nebūs kampaņveida, bet, es ceru, kļūs tradicionāla. Šī akcija nebūs pretrunā ar pirms pieciem gadiem aizsākto kampaņu "Izvēlies Latvijas preci!", bet papildinās to. Vienlaikus šobrīd notiek arī konkurss par Latvijas preču zīmes izveidošanu. Mūsu aizsāktajai akcijai nav vajadzīgi speciāli budžeta līdzekļi, tā nav pretrunā arī ar iekšējā tirgus aizsardzības principiem.

Tāpēc, lai šī akcija iegūtu skanējumu, esmu uzaicinājis piecu ekspertu žūrijas komisiju. Par tās sastāvu jūs informēšu nākamajā preses konferencē.

Es ceru uz masu mediju atbalstu šīs "Latvijas veiksmes balvas" piešķiršanas laikā.

Piektdienās apbraukājot Latvijas lauku rajonus, es pats centīšos apmeklēt veiksmīgākos Latvijas uzņēmumus un iepazīties ar to ražojumiem.

Pēc tam Ministru prezidents atbildēja uz žurnālistu jautājumiem.

Šī gada 5. martā beidzās Latvijas valdības noteiktais termiņš Lietuvas robežcenu atcelšanai. Tas nav noticis. Kāda būs valdības tālākā rīcība? Vai ir iespējams, ka līdz 15. martam Latvija no Lietuvas importētajām precēm noteiks robežcenas?

V. Krištopans:

— Par šīm lietām ir atbildīgs ekonomikas, zemkopības un ārlietu ministrs. Salkazanova kungs kā šīs idejas iniciators par šo jautājumu droši vien ziņos Ministru kabineta sēdē. Tad mēs lemsim par tālāko rīcību.

Jāatzīst, ka robežcenu jautājumos Latvijai un Igaunijai ir pilnīgi vienota pozīcija, turpretī Lietuva ir sākusi spert soļus atpakaļ.

Šodienas radiointervijā Valsts prezidents Guntis Ulmanis ir atzinis, ka valdība slikti pārzina situāciju Latvijas laukos. Kā jūs komentētu šo viedokli?

V. Krištopans:

— Lai nu kura valdība, bet šī, kura ir akceptējusi lauku ceļu attīstības programmu, kura ir akceptējusi trīs miljonus latu subsīdijām, kas jau ir sadalīti zemniekiem par katru apsēto hektāru. Valdība, kura ir deleģējusi laukiem visu, kas bija šajā budžetā iespējams. Es pats gandrīz katru nedēļu apmeklēju laukus, turklāt šonedēļ piedalīšos reģionu attīstības plānošanas aģentūras prezentācijā. Tādēļ — lai nu kurš, bet es varu apgalvot, ka labi orientējos Latvijas lauku attīstībā.

Es nevaru komentēt Valsts prezidenta izteikumus. Viņam kā valsts augstākajai amatpersonai ir tiesības paust savu viedokli.

Vai Latvijas valdība nākamnedēļ parakstīs vienošanās memorandu ar Starptautisko valūtas fondu?

V. Krištopans:

— Šādu jautājumu Demekas kungs man uzdeva tūlīt pēc manas stāšanās amatā.

Turpinājums — 9.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!