• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā: Par Latvjai būtiskiem Eiropas Savienības mēroga jautājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.2011., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225972

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

AS "Latvenergo": Par elektroenerģijas tarifu pieaugumu

Vēl šajā numurā

17.02.2011., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā: Par Latvjai būtiskiem Eiropas Savienības mēroga jautājumiem

Satiksmes ministrs Uldis Augulis 10.februārī tikās ar Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā vadītāju Ivetu Šulcu, lai pārrunātu Latvijai būtiskus Eiropas Savienības mēroga jautājumus. Ministrs informēja I.Šulcu par neformālās Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas ministru padomes sēdes rezultātiem.

Sarunas gaitā tika pārrunāta TEN-T transporta tīkla pārskatīšana. Latvijai būtisku ieguvumu sniegtu trīs lielo ostu, galveno savienojumu ar Krieviju un Baltkrieviju, kā arī Via Baltica un Rail Baltica maršrutu iekļaušana TEN-T pamattīklā. EK ir apņēmusies ar katru valsti atsevišķi diskutēt par transporta tīkla pārskatīšanu, ņemot vērā tās intereses.

U.Augulis uzsvēra, ka samazinātais naudas apjoms prasa labāku koordināciju starp TEN-T un ES fondiem, proti, vēlams nodrošināt iespēju īstenot TEN-T projektus, izmantojot vairākus finansējuma avotus.

Tāpat ministrs informēja, ka ar EK ir apspriesta iespēja TEN-T tīklā iekļaut Rīgas–Maskavas virzienu.

I.Šulca interesējās par Rail Baltica projekta virzību un atzinīgi vērtēja iespēju veidot vienotu Rail Baltica un Rīga–Maskava maršrutu. Tāpat I.Šulca norādīja, ka svarīgs ir šo projektu ekonomiskais pamatojums, tādēļ ES ir paredzējusi līdzekļus to izpētei. Baltijas valstīm ir svarīgi kopīgi vienoties par Rail Baltica tālāko attīstību.

Tāpat I.Šulca apsveica ar BEREC biroja izveidi Rīgā un izteica cerību, ka arī Latvijas ekspertiem būs iespēja sevi pierādīt šajā Eiropas institūcijā.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!