• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zivju resursu mākslīgo atražošanu Latvijas ūdenstilpēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.2011., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225975

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par Eiropas Zivsaimniecības fonda līdzekļu apgūšanu

Vēl šajā numurā

17.02.2011., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zivju resursu mākslīgo atražošanu Latvijas ūdenstilpēs

Saskaņā ar Zivju resursu mākslīgās atražošanas rīcības plānu 2011.–2013.gadam arī 2011.gadā Latvijā paredzēts turpināt zivju resursu mākslīgās atražošanas pasākumus.

2011.gadā Gaujas, Ventas un mazo upju baseinos kopā tiks ielaisti 5,04 miljoni zivju (lašu, taimiņu, līdaku, nēģu, strauta foreļu, vēdzeļu, sīgu un zandartu) kāpuru, mazuļu un smoltu gadā. Šim mērķim tiks izlietoti 349,6 tūkstoši latu.

Atbilstoši Zivju fonda padomes lēmumam Zivju fonda pasākumam “Zivju resursu pavairošana un atražošana publiskajās ūdenstilpēs un ūdenstilpēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij, kā arī citās ūdenstilpēs, kas ir valsts vai pašvaldību īpašumā” ir izsludināta projektu iesniegumu iesniegšana Lauku atbalsta dienestā ar kopējo pieejamo atbalsta apmēru 75 000 latu (projektu iesniegumus pieņem līdz 2011.gada 18.martam). Šie līdzekļi nodrošinās būtisku papildu ieguldījumu zivju resursu atjaunošanai un stāvokļa uzlabošanai Latvijas publiskajās ūdenstilpēs. Piemēram, 2010.gadā šim pasākumam tika piešķirts 78,9 tūkstošu latu Zivju fonda atbalsts, tas deva iespēju publiski pieejamās ūdenstilpes papildināt par 1,34 miljoniem zivju (alatu, līdaku un zandartu) kāpuru un mazuļu gadā, tai skaitā arī 2,2 tūkstošiem platspīļu vēža mazuļu.

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem “Saimnieciskās darbības rezultātā zivju resursiem nodarītā zaudējuma noteikšanas un kompensācijas kārtība” Daugavas HES kaskādes radīto zivsaimniecisko zaudējumu kompensācijai Daugavas un Lielupes baseina publiskajās ūdenstilpēs 2011.gadā paredzēts ielaist 6,37 miljonus zivju (lašu, taimiņu, zandartu, vimbu, līdaku, sīgu un nēģu) kāpuru, mazuļu un smoltu. Finansējumu šim zivju krājumu atjaunošanas pasākumam nodrošina AS “Latvenergo” kā zivju resursiem nodarīto zaudējumu ikgadēju kompensāciju.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!