• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
AS "Latvenergo": Par elektroenerģijas tarifu pieaugumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.2011., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225978

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārvalstu lielo investīciju koordinācijas padome: Par investīciju piesaisti ražošanas un pakalpojumu nozarēs

Vēl šajā numurā

17.02.2011., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

AS “Latvenergo”: Par elektroenerģijas tarifu pieaugumu

AS “Latvenergo” jaunajos tarifos tiks atbalstītas visas Latvijas mājsaimniecības, jo daļa patērētā apjoma tiks aprēķināta pēc līdzšinējā tarifa.

Gandrīz pusi mājsaimniecību tarifa izmaiņas neskars nemaz, savukārt vēl teju 30% klientu pieaugums būs pusotra lata mēnesī.

“Latvenergo” valdes loceklis Uldis Bariss norāda: “Jau 2009.gadā “Latvenergo” pieņēma sociāli atbildīgu lēmumu un atlika elektroenerģijas tarifu celšanu par diviem gadiem, ņemot vērā recesiju valstī un iedzīvotāju maksātspēju. Apzinoties krīzes sekas, arī šobrīd “Latvenergo” kā komercuzņēmums turpina rīkoties sociāli atbildīgi, diferencējot tarifu. Mūsu izstrādātais tarifu plāns ir saudzīgs visām mājsaimniecībām, jo paredz nevis lineāru tarifu paaugstināšanu, bet nosaka robežu – 1200 kWh gadā, par kurām visām privātpersonām būs jānorēķinās pēc līdzšinējā tarifa – 0,0825 Ls/kWh. Līdz ar to ar šo tarifu plānu atbalstītas būs visas mājsaimniecības Latvijā. Tostarp arī tās, kas patērē vairāk par 1200 kWh gadā.”

“Latvenergo” kopā ar Latvijas Pašvaldību savienību, Labklājības ministriju un Ekonomikas ministriju turpinās darbu pie sociālās atbalsta programmas izstrādes, kas paredz visām daudzbērnu ģimenēm papildus lietot 2400 kWh elektroenerģijas par līdzšinējo tarifu. Savukārt visām trūcīgajām ģimenēm ar bērniem saņemt 500 kWh gadā par brīvu.

“Latvenergo” informē, ka regulatorā iesniegtais tarifu plāns paredz, ka no 1.aprīļa visām mājsaimniecībām par pirmajām 1200 kWh būs jāmaksā līdzšinējais starta tarifs – 0,0825 Ls/kWh. Savukārt no 1201 kWh tiks piemērots pamata tarifs – 0,1074 Ls/kWh.

Balstoties uz “Latvenergo” klientu norēķinu sistēmas datiem, 49% mājsaimniecību izstrādātās tarifu izmaiņas neskartu, jo to patēriņš gadā nepārsniedz 1200 kWh.

Otra lielākā mājsaimniecību grupa (29%) ir ar vidējo patēriņu no 101–200 kWh mēnesī, kas mēnesī maksā 8,25–16,50 latus. Pēc tarifu izmaiņām šo mājsaimniecību vidējais maksājums mēnesī pieaugtu par 1,10 latiem.

Atšķirībā no sociālajām aptaujām internetā “Latvenergo” klientu ikmēneša norēķinu sistēmas dati precīzi atspoguļo iesniegtā SPRK tarifa plāna ietekmi uz ģimenēm, jo analīzē izmantoti visu, kopskaitā vairāk nekā viena miljona “Latvenergo” klientu patēriņa dati par 2010.gadu. No tiem tikai 4% veido pieslēgumi neapdzīvojamiem objektiem, kā, piemēram, garāžas, saimniecības ēkas u.tml. Būtiskākie elektroenerģijas tarifa pieauguma faktori ir “Sadales tīkla” sistēmas pakalpojumu tarifu pieaugums, ko gada sākumā apstiprināja SPRK un kas ietekmē gala cenu par 11%, elektroenerģijas tirgus cenas un obligātā iepirkuma izmaksu pieaugums ar ietekmi uz gala elektroenerģijas fiksētajiem tarifiem par 10%. Jebkurā gadījumā arī pēc 1.aprīļa Latvijā joprojām būs trešais zemākais elektroenerģijas tarifs Eiropā starp mājsaimniecībām ar patēriņu līdz 1000 kWh gadā.

“Latvenergo” Ārējās komunikācijas daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!