• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2011. gada 27. janvāra saistošie noteikumi Nr. 3 "Vieglo taksometru maksimālie pārvadājumu tarifi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2011., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225988

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.11-5

Atvieglojumu piešķiršana nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Jelgavas pilsētā 2011.gadā

Vēl šajā numurā

18.02.2011., Nr. 28

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 3

Pieņemts: 27.01.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.3

Daugavpilī 2011.gada 27.janvārī

Vieglo taksometru maksimālie pārvadājumu tarifi

Apstiprināti Daugavpils pilsētas domes
2011.gada 27.janvāra sēdē (prot. Nr.3, 11.§)

Izdoti saskaņā ar Autopārvadājumu likuma 39.panta piekto daļu,
 likuma “Par pašvaldībām” 43.panta ceturto daļu

1. Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā ir šāda maksimālā maksa (tarifs) par pasažieru un bagāžas pārvadājumiem ar vieglo taksometru:

1.1. attāluma tarifs:

1.1.1. dienas tarifs – Ls 0,40 (iekļaujot pievienotās vērtības nodokli) par vienu kilometru

1.1.2. nakts tarifs – Ls 0,55 (iekļaujot pievienotās vērtības nodokli) par vienu kilometru

1.2. laika tarifs – Ls 0,05 (iekļaujot pievienotās vērtības nodokli) par vienu minūti

1.3. taksometra nolīgšanas tarifs – Ls 1,40 (iekļaujot pievienotās vērtības nodokli).

2. Par maksimālo vieglo taksometru pārvadājumu tarifu neievērošanu pārvadātājs saucams pie administratīvās atbildības normatīvajos aktos noteiktā kartībā.

3. Atzīt par spēku zaudējušiem Daugavpils pilsētas domes 08.12.2005. saistošos noteikumus Nr.25 “Vieglo taksometru maksimālie pārvadājumu tarifi Daugavpils pilsētā”.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis



 

Daugavpils pilsētas domes 2011.gada 27.janvāra saistošo noteikumu Nr.3 “Vieglo taksometru maksimālie pārvadājumu tarifi” paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma “Par pašvaldībām” 43.panta ceturtā daļa noteic, ka dome var pieņemt saistošos noteikumus, pildot deleģētās valsts pārvaldes funkcijas un pārvaldes uzdevumus, ja tas paredzēts likumā vai Ministru kabineta noteikumos.

Autopārvadājumu likuma 39.panta piektā daļa noteic, ka maksimālo maksu (tarifus) par pasažieru un bagāžas pārvadājumiem ar vieglo taksometru nosaka pašvaldība, kura izsniedz speciālās atļaujas (licences) šiem pārvadājumiem.

Ministru kabineta 2008.gada 27.maija noteikumu Nr.380 “Noteikumi par pasažieru pārvadāšanu ar vieglajiem taksometriem” 10.pants noteic, ka vadītājs, norēķinoties ar pasažieri, izsniedz pasažierim kases čeku, kurā norādīti taksometra nolīgšanas tarifs (latos), attāluma tarifs par kilometru (latos), laika tarifs par minūti (santīmos), nobrauktie kilometri, pakalpojuma laiks minūtēs, kopējā summa (latos), taksometra valsts reģistrācijas numurs. Šo noteikumu 10.1 pants nosaka, ka vadītājs braukšanas maksas aprēķinā izmanto atbilstoši normatīvajiem aktiem par metroloģiskajām prasībām taksometra skaitītājiem noteikto normālo aprēķina režīmu D (dubultā tarifa lietošana).

Ministru kabineta 2006.gada 22.augusta noteikumu Nr.670 “Noteikumi par metroloģiskajām prasībām taksometra skaitītājiem” 3.5.punkts noteic, ka normālais aprēķina režīms D (dubultā tarifa lietošana) – braukšanas maksas aprēķins, kas ir pamatots ar vienlaicīgu laika tarifa un attāluma tarifa lietošanu visā brauciena laikā.

Pārbaudot Daugavpils pilsētas domes 2005.gada 8.decembra saistošo noteikumu Nr.25 “Vieglo taksometru maksimālie pārvadājumu tarifi Daugavpils pilsētā” atbilstību normatīvajos aktos noteiktajam pašvaldības pilnvarojumam un prasībām, ievērojot Ministru kabineta 2009.gada 17.februāra noteikumu Nr.108 “Normatīvo aktu projektu sagatavošanas noteikumi” nosacījumus, konstatēts, ka nepieciešams atzīt par spēku zaudējušiem Daugavpils pilsētas domes 2005.gada 8.decembra saistošos noteikumus Nr.25 “Vieglo taksometru maksimālie pārvadājumu tarifi Daugavpils pilsētā” un apstiprināt jaunus saistošos noteikumus.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka maksimālos tarifus vieglo taksometru pārvadājumiem Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav attiecināms.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas notika ar komercsabiedrību pārstāvjiem, kas nodarbojas ar vieglo taksometru pārvadājumiem, Daugavpils pilsētas domes Transporta komisiju.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!