• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par sakaru jomas aktualitātēm Baltijas valstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2011., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226036

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrija: Par ministru izdoto noteikumu tiesisko pamatu

Vēl šajā numurā

18.02.2011., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par sakaru jomas aktualitātēm Baltijas valstīs

Lai pārrunātu elektronisko sakaru nozares galvenās aktualitātes, 17.februārī Satiksmes ministrijā notika Latvijas, Lietuvas un Igaunijas atbildīgo ministriju pārstāvju neformāla tikšanās.

Pasākuma galvenā tēma bija ciparu televīzijas ieviešana, ar prezentāciju par šā procesa gaitu uzstājās katras valsts ministrijas pārstāvji. Ciparu televīzijas kontekstā pasākuma dalībnieki arī apsprieda digitālās dividendes (radiofrekvenču spektra 800 MHz joslas) turpmāko izmantošanu Latvijā.

2010.gada 21.septembrī Eiropas Komisija nāca klajā ar priekšlikumu Eiropas Parlamenta un Padomes lēmumam, ar ko izveido pirmo radiofrekvenču spektra politikas programmu (RSPP). RSPP izstrādāta kā piecu gadu programma, lai veicinātu efektīvu radiofrekvenču spektra pārvaldību un nodrošinātu pietiekamu radiofrekvenču spektra pieejamību bezvadu platjoslas tehnoloģijām līdz 2013.gadam. Tas veicinātu ātrdarbīgas platjoslas pieslēgumu skaita pieaugumu lauku apvidu iedzīvotājiem un inovatīvu pakalpojumu pieejamību visā Eiropā.

Dalībvalstis kopumā atbalsta Eiropas Komisijas priekšlikumu RSPP, atzīstot, ka radiofrekvenču spektrs ir būtisks digitālajai sabiedrībai, ātriem bezvadu pakalpojumiem, ekonomikas atlabšanai, izaugsmei, augstas kvalitātes darba vietām un Eiropas Savienības ilgtermiņa konkurētspējai. Dalībvalstis atbalsta arī 800 MHz ciparu dividendes joslas atbrīvošanu platjoslas tehnoloģijām, taču vairākām valstīm, tostarp Latvijai, Lietuvai un Igaunijai, ņemot vērā iekšējus apstākļus, kā arī starptautiskās koordinācijas problēmas ar trešajām valstīm, nav pieņemams Komisijas piedāvātais termiņš minētās joslas atbrīvošanai – līdz 2013.gadam. Par pieņemamu termiņu tiek uzskatīts 2015.gada jūlijs.

Satiksmes ministrijas Sakaru departamenta direktors Edmunds Beļskis atzīmēja, ka, pateicoties Satiksmes ministrijas iniciatīvai, Baltijas valstu sakaru nozares politikas veidotāji un frekvenču plānošanas administrācijas turpmāk nodrošinās ciešu sadarbību un vienotu nostāju pārrunās ar Krievijas Federācijas un Baltkrievijas Republikas sakaru administrācijām saistībā ar frekvenču koordināciju, tādējādi veicinot jauno un progresīvo tehnoloģiju ieviešanu datu pārraides jomās.

Neformālajā tikšanās reizē piedalījās Latvijas Satiksmes ministrijas Sakaru departamenta pārstāvji, Lietuvas Satiksmes ministrijas Informācijas sabiedrības politikas departamenta un Sakaru regulēšanas pārvades pārstāvji, kā arī Igaunijas Ekonomikas un sakaru ministrijas Sakaru departamenta, Tehniskās uzraudzības pārvaldes un Digitālās televīzijas komisijas pārstāvji.

Ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!