• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par ģimenes ārstu darbības kvalitātes papildu rādītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2011., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226039

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 15.februārī

Vēl šajā numurā

18.02.2011., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par ģimenes ārstu darbības kvalitātes papildu rādītājiem

Darba grupa ir vienojusies par 21 kvalitātes rādītāju, kuri nosacīti ir sadalāmi trijās grupās:

1) rādītāji, kas vērsti uz primārās veselības aprūpes pakalpojumu resursu nodrošināšanu (piemēram, prakses pieejamība, prakses darba organizācija),

2) rādītāji, kas parāda pakalpojumu sniegšanas procesu (piemēram, prakses resursi, māsas iesaiste),

3) rādītāji, kas parāda pakalpojumu sniegšanas rezultātus (piemēram, hronisko pacientu aprūpe, hospitalizāciju skaits).

Daļa no šiem rādītājiem paredzēti kā obligāti izpildāmi tiem ģimenes ārstiem, kuri vēlēsies pievienoties papildu novērtējuma sistēmai. Visiem rādītājiem ir arī noteikts to svarīgums, kā arī paredzēts noteikt minimālo punktu skaitu, kas nepieciešams, lai ģimenes ārsts varētu saņemt papildu finansējumu atbilstoši papildu rādītājiem.

Vislielākās diskusijas darba grupā izraisīja rādītājs par ģimenes ārstu pieņemšanas laiku brīvdienās, kas, pēc ārstu domām, prasa fiksētus papildu resursus un nepieciešamo pašvaldību atzinumu ārsta praksei.

Šobrīd tiek gatavots darba grupas ziņojums, un 21.februārī tas tiks iesniegts tālāka lēmuma pieņemšanai Veselības ministrijas vadībai.

Darba grupa tika izveidota, lai veicinātu primārās veselības aprūpes pieejamības un kvalitātes uzlabošanos. Darba grupas mērķis bija izstrādāt papildu pieejamības un kvalitātes programmu jau esošajiem darba kvalitātes kritērijiem, kā arī novērtējuma apmaksas kārtības principus ģimenes ārstiem, kuri brīvprātīgi būs izlēmuši šajā programmā piedalīties.

Darba grupā strādāja speciālisti no Veselības ministrijas, Veselības norēķinu centra, Veselības ekonomikas centra, pārstāvji no Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas un Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas, kā arī veselības ministra ārštata padomnieki.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!