• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par augu izcelsmes zāļu direktīvu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2011., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226040

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par elektronisko sakaru nozares attīstīšanu

Vēl šajā numurā

18.02.2011., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par augu izcelsmes zāļu direktīvu

2011.gada maijā stāsies spēkā Eiropas direktīva par augu izcelsmes zālēm. Tā paredz, ka tajos gadījumos, ja ražotājs vēlēsies savus augu izcelsmes produktus reģistrēt kā zāles, tad to būs iespējams veikt arī vienkāršotā reģistrācijas procedūrā. Turklāt, ja šā produkta sastāvā būs kāds no septiņiem ES Komisijas apstiprinātajā sarakstā iekļautajiem augiem (anīsa augļi, kliņģerītes ziedi, purpursarkanās ehinacejas laksti, eleiterokoka saknes, rūgtā vai saldā fenheļa augļi un piparmētras ēteriskā eļla), tad zāļu reģistrācijas pieteicējam vairs nebūs jāsniedz klīniski pierādījumi zāļu drošai lietošanai. Praksē šo sarakstu veidošanu veic Eiropas Zāļu aģentūras izveidota Augu izcelsmes zāļu komiteja, bet minēto produktu reģistrāciju nodrošina Zāļu valsts aģentūra.

Iekļaušana ES Komisijas apstiprinātajā sarakstā nenozīmē, ka visi šo augu saturošie produkti ir zāles un jāreģistrē kā augu izcelsmes zāles. Tādēļ augu izcelsmes produktus tāpat kā līdz šim varēs lietot kā kosmētikas līdzekļus, reģistrēt kā uztura bagātinātājus vai arī lietot kā pārtiku.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!