• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Gruzijas vēstnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.2011., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226142

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Kanādas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

22.02.2011., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Gruzijas vēstnieka vizīti Saeimā

Latvijas un Gruzijas divpusējās attiecības ir lieliskas, un tām ir labs tālākas izaugsmes potenciāls. To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra 15.februārī, tiekoties ar Gruzijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Konstantīnu Korkeliju.

Latvijas un Gruzijas labās divpusējās attiecības iespējams vēl vairāk stiprināt, nākotnē veicinot abu valstu sadarbību ekonomikā un tūrismā, pauda Saeimas priekšsēdētāja. Tāpat S.Āboltiņa norādīja, ka Latvija kā Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts ir gatava turpināt dalīties ar Gruziju savā reformu pieredzē.

"Eiropas Savienības Austrumu partnerības ietvaros turpināsim sniegt dažāda veida ekspertīzes, lai sekmētu Gruzijas integrāciju Eiropas struktūrās," teica Saeimas priekšsēdētāja. Kā nozīmīgu sadarbības jomu S.Āboltiņa minēja regulāru parlamentāro kontaktu veidošanu Latvijas un Gruzijas parlamentu Eiropas lietu komisiju un Ārlietu komisiju līmenī.

K.Korkelija apliecināja, ka Gruzija augstu novērtē tai sniegto atbalstu – gan pārņemto Latvijas veikto reformu pieredzi, gan arī Latvijas pārstāvju sniegto atbalstu dažādās starptautiskās organizācijās, tostarp NATO Parlamentārajā asamblejā un Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā.

Tāpat K.Korkelija sarunā informēja par pašreizējo situāciju Gruzijas separātiskajos reģionos Dienvidosetijā un Abhāzijā. Vēršot uzmanību uz šo teritoriju okupācijas faktu, vēstnieks norādīja, ka Gruzija tomēr vēlas veidot draudzīgas attiecības ar visiem kaimiņiem, tostarp Krieviju, un tādēļ ir gatava sākt ar to sarunas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!