• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kanādas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.2011., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226143

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ES prezidentūras prioritāšu definēšanu

Vēl šajā numurā

22.02.2011., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kanādas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 16.februārī tikās ar Kanādas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Skotu Heteringtonu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē. Tikšanās laikā pārrunātas Latvijas un Kanādas ekonomiskās sadarbības veicināšanas iespējas, tostarp arī varbūtējais Kanādas nemilitāro kravu tranzīts uz Afganistānu cauri Rīgas ostai.

Kanādas vēstnieks sarunā pauda prieku par iespēju Saeimā būt tieši laikā, kad Ēnu dienā Latvijas parlamentā viesojas skolēni. Arī Saeimas priekšsēdētājas un vēstnieka tikšanās laikā bija klāt četras skolnieces, kuras šajā dienā ēnoja S.Āboltiņu. Savukārt citi skolēni pirms tikšanās varēja vērot Saeimas priekšsēdētājas un Kanādas vēstnieka oficiālo sasveicināšanos.

"Latvijas un Kanādas attiecības ir vēsturiski labas un tieši parlamentārā līmenī pēdējos gados ir bijušas īpaši aktīvas," sveicot viesi Saeimā, teica S.Āboltiņa. Pagājušā gada janvārī Latvijā viesojās Kanādas parlamenta Senāta priekšsēdētājs Noels Kinsella, savukārt 2008.gadā Kanādu apmeklēja 9.Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze. Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka pašreiz ekonomika ir viena no jomām, kur abu valstu sadarbībai joprojām ir plašas attīstības iespējas.

Sarunas laikā Kanādas vēstnieks atzinīgi novērtēja Latvijas militārpersonu ieguldījumu misijā Afganistānā. Saeimas priekšsēdētāja apliecināja, ka Latvija kā NATO dalībvalsts gatava pildīt savas saistības, un tādēļ Saeima ir pagarinājusi mandātu Latvijas militārā kontingenta dalībai miera uzturēšanas misijā Afganistānā.

Saeimas priekšsēdētāja arī aicināja Kanādu izmantot Latvijas sniegtās iespējas nemilitāro kravu tranzītam uz Afganistānu. S.Heteringtons apliecināja Kanādas ieinteresētību izskatīt iespēju Afganistānā dislocētā Kanādas militārā kontingenta apgādei turpmāk izmantot Ziemeļu tranzīta koridoru. Par Latvijas un Rīgas ostu piedāvājumu NATO nemilitāro kravu tranzītā saņemtas pozitīvas atsauksmes, pauda vēstnieks.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!