• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par mobilo satelītsakaru pakalpojumu ieviešanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2011., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226242

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par eksporta veicināšanu un uzņēmēju iespējām

Vēl šajā numurā

23.02.2011., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par mobilo satelītsakaru pakalpojumu ieviešanu

Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietniece Nēlī Krūsa, kas atbild par digitalizācijas programmas īstenošanu, paudusi steidzamu aicinājumu 21 ES dalībvalstij strauji veikt visus likumdošanas pasākumus, kas vajadzīgi, lai visā ES ieviestu mobilo satelītsakaru pakalpojumus, kurus varētu izmantot ātrdarbīga interneta, mobilās televīzijas un radio vajadzībām vai saziņai ar ES patērētājiem un uzņēmumiem ārkārtas situācijās. Atbilstoši grafikam, par kuru panākta vienošanās Eiropas Parlamenta un ES Ministru padomes 2008.gada lēmumā, mobilo satelītsakaru pakalpojumi (MSP) visās ES dalībvalstīs jāievieš vēlākais 2011.gada maijā. Tomēr, lai gan pagājuši vairāk nekā 20 mēneši, kopš Komisija izvēlējās divus operatorus šo pakalpojumu sniegšanai Eiropas mērogā, 21 dalībvalstī vēl joprojām nav pieņemti visi valsts noteikumi, kas vajadzīgi, lai veicinātu MSP ieviešanu. Priekšsēdētāja vietniece N.Krūsa nesen aicināja arī abus attiecīgos operatorus pastiprināt centienus šajā jomā. Svarīgā nozīme, kas bezvadu platjoslas sakaru pakalpojumiem (gan satelītu, gan virszemes) var būt platjoslas pārklājuma nodrošināšanā, it sevišķi attālos un lauku apgabalos, ir uzsvērta Eiropas digitalizācijas programmā.

N.Krūsa sacīja: "Dalībvalstīm steidzami jāveic visi pasākumi, kas vajadzīgi, lai visā ES ieviestu mobilo satelītsakaru pakalpojumus. Šiem pakalpojumiem ir būtiska nozīme kā inovatīviem pakalpojumiem, ko sniedz uzņēmumiem un iedzīvotājiem visā Eiropā, arī attālos un lauku apgabalos, un tie ir svarīgi arī, lai īstenotu digitalizācijas programmas mērķi padarīt platjoslas pakalpojumus Eiropā pieejamus ikvienam."

21 dalībvalstī vēl nav veikti visi vajadzīgie likumdošanas pasākumi, lai uzņēmumi Inmarsat Ventures Limited un Solaris Mobile Limited – divi operatori, kurus 2009.gada maijā izvēlējās par mobilo satelītsakaru pakalpojumu sniedzējiem Eiropas mērogā, – no 2011.gada maija varētu sākt piedāvāt mobilo satelītsakaru pakalpojumus.

Komisijas priekšsēdētāja vietniece N.Krūsa 17.februārī nosūtīja vēstuli šai 21 dalībvalstij, mudinot novērst juridisko neskaidrību tādos jautājumos kā, piemēram, maksa par licenci, un bez turpmākas kavēšanās ieviest visus vajadzīgos īstenošanas pasākumus. Šī 21 dalībvalsts ir Apvienotā Karaliste, Beļģija, Bulgārija, Čehija, Francija, Grieķija, Itālija, Īrija, Kipra, Latvija, Lietuva, Luksemburga, Malta, Nīderlande, Polija, Portugāle, Slovākija, Slovēnija, Spānija, Ungārija un Vācija.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!