• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrija: Par iespējamās kadastrālās vērtības aprēķināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2011., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226247

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ārlietu ministra darba vizīti ASV

Vēl šajā numurā

23.02.2011., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrija: Par iespējamās kadastrālās vērtības aprēķināšanu

No 1.februāra Valsts zemes dienests (VZD) piedāvā klientiem jaunu maksas pakalpojumu – iespējamās kadastrālās vērtības aprēķināšanu.

Pakalpojums ir paredzēts klientiem, kuri plāno darbības ar nekustamo īpašumu (zemes sadali, apvienošanu, apbūvi, nekustamā īpašuma lietošanas mērķu maiņu, komunikāciju izbūvi, jaunu apgrūtinājumu reģistrēšanu u.c.) un vēlas noskaidrot, kā plānotās aktivitātes ietekmēs īpašuma kadastrālo vērtību.

Jaunais pakalpojums ļauj arī noskaidrot, kāda būs ēkas vai dzīvokļa kadastrālā vērtība, ja aprēķinā tiks ņemti vērā šā gada apstiprinātie grozījumi Kadastrālās vērtēšanas noteikumos, kuri stāsies spēkā 2012.gadā. Šie grozījumi paredz vairāku samazinošo korekcijas koeficientu lietošanu ēku un dzīvokļu vērtēšanā.

Iespējamās kadastrālās vērtības aprēķinu var pasūtīt Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā reģistrētam nekustamajam īpašumam, dzīvokļa īpašumam, zemes vienībai, zemes vienības daļai, būvei, telpu grupai vai plānošanas procesā esošiem objektiem.

Pieprasot pakalpojumu, iesniegumā par vērtējamo objektu klientam jānorāda objekta kadastra apzīmējums vai adrese un vēlamie (iespējamie) objektu raksturojošie dati, piemēram, nekustamā īpašuma lietošanas mērķi un to platības, apgrūtinājumi un to aizņemtās platības, ēkas fiziskais stāvoklis, ēkas būvniecības gadījumā zemes vienības kadastra apzīmējums, ēkas dati u.c.

Maksa par pakalpojumu ir 18 lati par vienu vērtību. Iespējamo kadastrālo vērtību aprēķina piecu darba dienu laikā.

VZD uzsver, ka aprēķinātajai iespējamai kadastrālajai vērtībai ir tikai informatīvs raksturs un tā nav izmantojama valsts nodevas noteikšanai, privatizācijai, nekustamā īpašuma nodokļa apmēra noteikšanai u.c. tiesisku attiecību kārtošanai.

Ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!