• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra darba vizīti ASV. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2011., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226249

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsakot līdzjūtību Jaunzēlandei sakarā ar zemestrīci Kraistčērčā

Vēl šajā numurā

23.02.2011., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra darba vizīti ASV

Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis 20.februārī ieradās darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs. Pirmajās divās dienās ministrs tikās ar Vašingtonas apkaimes latviešu kopienas pārstāvjiem, nolika ziedus pie komunisma upuru pieminekļa, apmeklēja Holokausta muzeju, kā arī vadīja semināru ASV uzņēmumiem un diplomātiskajām pārstāvniecībām par Latvijas prioritātēm Ziemeļu piegādes tīkla (NDN) kontekstā.

Tiekoties ar latviešu kopienu, tai skaitā Amerikas baltiešu nacionālās komitejas un Amerikas latviešu apvienības pārstāvjiem, 20.februārī Ģ.V.Kristovskis informēja par Latvijas valdības prioritātēm dialoga veicināšanā ar latviešu diasporu pasaulē, uzsverot Ārlietu ministrijas un Pasaules brīvo latviešu apvienības 2011.gada janvāra līguma parakstīšanas nozīmi. Ministrs atkārtoti apstiprināja latviešu diasporas nozīmi latviskuma stiprināšanā ASV, kā arī Latvijas un ASV dialoga veidošanā. Kopienas pārstāvji akcentēja nepieciešamību risināt jautājumu par dubultpilsonības pieļaušanu ASV dzīvojošajiem latviešiem, lai paplašinātu Latvijas pilsoņu loku rietumu puslodē. Ģ.V.Kristovskis pauda gatavību šo jautājumu risināt pēc iespējas tuvākā laikā.

Vēsturiskās atmiņas saglabāšanas jautājumi atradās ministra uzmanības lokā 21.februārī, apmeklējot komunisma upuru pieminekli, kā arī Holokausta muzeju. Sarunu laikā ministrs uzsvēra nepieciešamību turpināt traģisko vēstures notikumu izpēti, veidojot vienotu vēstures izpratni, informēja par Latvijas paveikto šajās jomās, kā arī aicināja ASV partnerus uz sadarbību ar Latvijas institūcijām.

Vakarā ministrs bija aicinājis ASV uzņēmējus, kā arī pilsētā akreditētos diplomātus uz Latvijas vēstniecību Vašingtonā uz īpašu semināru, kurā informēja par Latvijas valdības prioritātēm Latviju ar Afganistānu savienojošā NDN transporta koridora jautājumā. Ģ.V.Kristovskis atgādināja klātesošajiem par Saeimas lēmumu pagarināt Latvijas karavīru misiju Afganistānā, tādējādi sadarbībā ar NATO partneriem tiek demonstrēta atbildība par situācijas stabilizāciju šajā valstī. Ministrs augsti novērtēja NDN transporta koridora nozīmi kravu pārvadāšanā starp Latviju un Afganistānu ASV militārajam kontingentam, uzsverot, ka Latvijas transporta infrastruktūra arī turpmāk būs pieejama šiem pārvadājumiem un valdība darīs visu, lai transportēšana noritētu pēc iespējas ātrāk.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!