• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs: Par lauku attīstības finansējumu ES dalībvalstīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2011., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226252

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Carnikavas novada vadību un iedzīvotājiem

Vēl šajā numurā

23.02.2011., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs: Par lauku attīstības finansējumu ES dalībvalstīm

21.februārī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē Briselē uzsvēra, ka Kopējās lauksaimniecības politikas reformas pēc 2013.gada rezultātā jāievieš līdzvērtīgs Lauku attīstības programmas finansējums visām ES dalībvalstīm, turklāt attiecinot taisnīgu atbalsta finansējuma sadali ne tikai tiešajos platības, bet arī lauku attīstības maksājumos.

"Lauku attīstības plāna finansējums īpaši ir nepieciešams ekonomiski atpalikušo reģionu attīstībai, lai šīs lauku teritorijas līdzsvarotos ar tām, kurām šobrīd ir labāka ekonomiskā situācija," ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē uzsvēra J.Dūklavs. Zemkopības ministrs arī norādīja, ka ES joprojām pastāv ievērojamas atšķirības starp ES lauku teritoriju attīstības līmeņiem. Līdz ar to ir jāpilnveido lauki kā kvalitatīva dzīves un darba telpa tieši ES konverģences reģionos, tādējādi risinot jautājumu par mazāk attīstīto ES lauku teritoriju attīstību un atšķirību izlīdzināšanos.

Zemkopības ministrija Briselē aktīvi cīnās par to, lai pēc 2013.gada Kopējās lauksaimniecības politikas reformas tiešie maksājumi visiem Eiropas Savienības lauksaimniekiem tiktu sadalīti godīgi un taisnīgi, nevis kā tas ir šobrīd, kad tiešmaksājumi veco ES dalībvalstu lauksaimniekiem vairakkārt pārsniedz tiešmaksājumus, ko saņem vairāku jauno ES valstu lauksaimnieki.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!