• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Carnikavas novada vadību un iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2011., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226253

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

23.02.2011., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Carnikavas novada vadību un iedzīvotājiem

22.februārī Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere apmeklēja Carnikavas novadu.

Vispirms viņi tikās ar Carnikavas domes vadību, deputātiem un uzņēmējiem. Valsts prezidents vēlējās uzzināt carnikaviešu redzējumu par novadu, tā attīstību un tūristu plūsmas nodrošināšanu vasaras sezonā. Carnikavieši iepazīstināja V.Zatleru ar novada ilgtermiņa attīstības stratēģiju, kurā uzsvērta zaļā domāšana, kā arī ar nākotnē potenciālajiem infrastruktūras risinājumiem. Klātesošie atzinīgi novērtēja talkošanas ideju, kas sniedz būtisku pozitīvu efektu novada vides sakārtošanā.

Tikšanās laikā tika apspriesti arī veselības aprūpes, nodokļu politikas, atkritumu pārstrādes un to šķirošanas jautājumi, kā arī plūdu problēmas. Valsts prezidents aicināja pašvaldību domāt par vēl plašākām iespējām un iniciatīvām, kā nodrošināt novada iedzīvotāju vajadzības, kas nav bāzētas tikai Eiropas Savienības finansējumā.

Pēc tam Valsts prezidents tikās ar Carnikavas novada iedzīvotājiem. Viņš atzīmēja, ka salīdzinājumā ar kaimiņvalstīm Latvijas bagātība ir garā krasta līnija. "Jūs esat tie, kas glabā šo daļu no Latvijas bagātības, tāpēc man ir svarīgi zināt, kādi ir jūsu nodomi, un arī būtiski, ka jūs ar savām domām dalāties," teica Valsts prezidents.

Tikšanās laikā iedzīvotāji interesējās par V.Zatlera uzskatiem attiecībā uz Latvijas attīstības vīziju un par ierēdniecības lomu valsts pārvaldes efektivitātes uzlabošanā. Valsts prezidents atzīmēja, ka mums pašiem ir jābūt saimniekiem savā zemē un jābūt uzņēmīgiem. Carnikavas iedzīvotājiem viņš uzsvēra, ka valsti nepārvalda tikai valdība, bet arī pašvaldības un ka galvenais mērķis ir saimniekot ar mums pašiem pieejamiem resursiem.

Valsts prezidents apmeklēja arī Carnikavas uzņēmumu "Krupis", kurā gatavotie nēģi ir vieni no iecienītākajiem un pieprasītākajiem Latvijā, kā arī daudznozaru ražošanas uzņēmumu "Fiberglass", kas specializējies nestandarta produktu ražošanā un būvniecībā.

Noslēdzot vizīti Carnikavas novadā, notika darba pusdienas ar Carnikavas un Saulkrastu novada pašvaldību vadību, lai pārrunātu piekrastes pārvaldību, sadarbību jūras krasta aizsardzībā un tūrisma attīstību piejūras novados.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!