• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrija: Par plānotiem veicamiem darbiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.2011., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226289

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 22.februārī

Vēl šajā numurā

24.02.2011., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrija: Par plānotiem veicamiem darbiem

Iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces iesniegto demisiju Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ir pieņēmis, bet, lai sekmīgi pabeigtu iesāktos darbus, ministre turpinās pienākumu pildīšanu līdz šā gada 6.jūnijam. Ministres atbildībā būs realizēt 2011.gada valsts budžeta grozījumos paredzēto pasākumu īstenošanu, nodrošināt sabiedrisko kārtību un drošību 16.martā un 9.maijā, vadīt sagatavošanās pasākumus iespējamiem pavasara plūdiem un koordinēt plūdu novēršanas un seku likvidēšanas pasākumus.

Sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieku Ainaru Penci un arodbiedrībām, izvērtējot kandidātu skatījumu uz dienesta attīstību un līdzšinējo darba pieredzi, L.Mūrniecei jāatrod piemērotākais nākamais VUGD priekšnieks. Ministrei arī jāpabeidz rindu problēmas atrisināšana uz Latvijas–Krievijas robežas un līdz 1.aprīlim jānodrošina Autotransporta inspekcijas funkciju pārņemšana.

Līdz 1.jūlijam iecerēts pabeigt darbu pie Valsts policijas (VP) izsaukumu gradācijas sistēmas izstrādes, kur katram izsaukumam būs precīzi noteikts laiks, kurā jāiekļaujas, lai nonāktu notikuma vietā. Primāri būs izsaukumi, kuros policiju informēs par draudiem cilvēku dzīvībai vai veselībai.

Paredzēta arī atsevišķu VP funkciju un uzdevumu deleģēšana Valsts robežsardzei, lai nodrošinātu efektīvu iekšlietu sistēmas resursu izmantošanu sabiedriskās kārtības nodrošināšanā, īpaši lauku teritorijās. Plānots vairāk iesaistīt Zemessardzi sabiedriskās drošības un kārtības nodrošināšanā un Valsts policijas darbā, sniedzot tiem atbalstu. Ar vairāku pasākumu īstenošanu paredzēts veicināt reģionos strādājošo policistu atpazīstamību, stiprināt iecirkņu inspektoru institūciju, palielinot iecirkņu policistu skaitu.

Pēc Jēkabpilī notikušā bruņotā uzbrukuma tika pieņemti vairāki lēmumi par tuvākajā laikā īstenojamiem pasākumiem, lai noskaidrotu lietas patiesos apstākļus un novērstu līdzīgu notikumu atkārtošanos nākotnē. Piemēram, Iekšlietu ministrija izstrādā grozījumus Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm disciplināratbildības likumā, lai paredzētu iespēju tiešajiem priekšniekiem sodīt savus padotos par disciplīnas pārkāpumiem. Tiek izstrādāti grozījumi Krimināllikumā, lai pastiprinātu atbildību par uzbrukumu valsts varas pārstāvjiem, kā arī norit darbs pie priekšlikumiem dienestos strādājošo atalgojuma palielināšanai.

Ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!