• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Saulkrastu novada vadību un iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.2011., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226293

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

24.02.2011., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Saulkrastu novada vadību un iedzīvotājiem

22.februārī Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere apmeklēja Saulkrastu novadu. Vispirms viņi izstādē iepazinās ar Saulkrastu novada vēsturi un nākotni.

Pēc tam Valsts prezidents tikās ar Saulkrastu novada domes vadību un deputātiem, kuri sniedza savu redzējumu par Pierīgas reģionā esošo pašvaldību nepietiekamajām iespējām saņemt finansējumu no Eiropas Savienības struktūrfondiem un lielajiem maksājumiem pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā, kas kavē novada attīstību.

Savukārt V.Zatlers mudināja domes deputātus aktīvāk domāt, ko pašvaldības var darīt novada attīstības veicināšanai. Tikšanās laikā tika apspriesti demogrāfijas jautājumi un piejūras pašvaldības aktualitātes, tajā skaitā jautājums par paaugstināto nekustamā īpašuma nodokli, kas augstā nodokļu sloga dēļ negatīvi ietekmē gan iedzīvotājus, gan uzņēmējus.

Vēlāk Valsts prezidents tikās ar Zvejniekciema un Saulkrastu vidusskolas skolēniem un diskutēja par ekonomikas, politikas un izglītības jautājumiem. Diskusijas laikā tika pārrunātas šādas tēmas: skolēnu nākotnes profesijas, karjeras un dzīves mērķa izvēle, bezdarba cēloņi un iespējamie risinājumi, kā arī iemesli, kādēļ jaunieši dodas mācīties un strādāt uz ārzemēm. V.Zatlers aktīvākos diskusijas dalībniekus uzaicināja apmeklēt Rīgas pili un iepazīties ar Valsts prezidenta darba kārtību.

Saulkrastu slimnīcas apmeklējuma laikā Valsts prezidents tika iepazīstināts ar specifisko veselības aprūpes situāciju Saulkrastos, ko nosaka tas, ka vasaras sezonā pacientu skaits palielinās aptuveni desmit reizes un jāsniedz daudz intensīvāka neatliekamā palīdzība. Sarunā ar Valsts prezidentu tika spriests par risinājumiem pēc iespējas efektīvākai medicīniskās palīdzības organizēšanai Saulkrastos, kā arī par plašāku pašvaldības iesaisti.

Pēc tam Valsts prezidents tikās ar Saulkrastu novada iedzīvotājiem un pārrunāja bezdarba, migrācijas, augstākās izglītības, veselības aprūpes un enerģētikas politikas jautājumus. Tikšanās laikā tika diskutēts arī par potenciālām parlamenta vēlēšanu sistēmas izmaiņām un tautas vēlētu prezidentu, kā arī iedzīvotāji izteica vēlmi, lai V.Zatlers turpinātu darbu otrajā prezidentūras termiņā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!