• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par transportlīdzekļa nodokļa atlaidēm daudzbērnu ģimenēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.2011., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226298

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par uzņēmumu un iestāžu sociālo iemaksu parādiem

Vēl šajā numurā

24.02.2011., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par transportlīdzekļa nodokļa atlaidēm daudzbērnu ģimenēm

Saeimas Sociālās drošības apakškomisijas deputāti 15.februārī nolēma lūgt Ministru kabinetu iespējami ātrā laikā atrisināt problēmas, kas radušās saistībā ar transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa atvieglojuma piemērošanu daudzbērnu ģimenēm.

"Patlaban likums tiek izpildīts burtiski un 20 procentu nodokļa atlaidi saņem tikai personas, kuru apgādībā ir trīs vai vairāki nepilngadīgi bērni. Gadījumā, ja vīram apgādībā ir viens bērns, bet sievaipārējie divi, atlaide nepienākas. Domāju, ir laiks mainīt šādu absurdu interpretāciju," norādīja apakškomisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Arī Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvis Jānis Golubevs deputātiem apliecināja, ka direkcijas darbiniekiem rodas neērtas situācijas, kad CSDD ierodas vecāki ar trim un vairākiem bērniem, bet atlaidi piešķirt nav iespējams, jo saskaņā ar datubāzes informāciju visi bērni nav apgādībā vienam no vecākiem.

Uzklausot atbildīgo ministriju un iestāžu pārstāvjus par situāciju nodokļa piemērošanā, deputāti secināja, ka situāciju var risināt, vai nu veicot izmaiņas attiecīgajā likumā, vai arī ar Ministru kabineta noteikumiem precizējot likuma piemērošanas kārtību. Deputāti nolēma vērsties ar vēstuli pie Ministru prezidenta, lai valdība iespējami ātrā laikā nāktu klajā ar priekšlikumiem situācijas atrisināšanai. Attiecīgo Ministru kabineta noteikumu sagatavošanas termiņš patlaban noteikts līdz jūlijam, taču apakškomisijas priekšsēdētāja norādīja, ka nepieciešamā normatīvā bāze būtu jāsakārto agrāk.

Kā norādīja A.Barča, atbildīgajām ministrijām jārisina jautājums arī par to, vai un kā daudzbērnu ģimenēm tiks atmaksāts pārmaksātais nodoklis.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!