• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2011. gada 17. februārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.2011., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226310

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2011. gada 24. februārī

Vēl šajā numurā

24.02.2011., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2011. gada 17. februārī

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem tiks sniegtas atbildes 2011.gada 17.februārī pulksten 17.00:

 

1. Deputātu J.Dombravas, R.Dzintara, Dz.Rasnača, I.Laizānes, I.Parādnieka un E.Cilinska jautājums Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (jautājumu reģistra Nr.2/J10)

“Par 2005.gada 12.maijā Saeimā pieņemto deklarāciju “Par Latvijā īstenotā Padomju Sociālistisko Republiku Savienības totalitārā komunistiskā okupācijas režīma nosodījumu””

(pilns jautājuma teksts pielikumā) (atbildes dok. Nr.474)

 

2. Deputātu J.Urbanoviča, I.Ribakova, A.Sakovska, V.Agešina, A.Jakimova, A.Burunova, V.Kravcova, J.Ādamsona, A.Holostova un V.Nikonova jautājums Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (jautājumu reģistra Nr.3/J10)

“Par valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” akciju iegādi”

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

Rīgā 2011.gada 14.februārī Saeimas priekšsēdētāja S.Āboltiņa

 

Pielikums

Par 2005.gada 12.maijā Saeimā pieņemto deklarāciju “Par Latvijā īstenotā Padomju Sociālistisko Republiku Savienības totalitārā komunistiskā okupācijas režīma nosodījumu”

2005.gada 12.maijā Saeima pieņēma deklarāciju “Par Latvijā īstenotā Padomju Sociālistisko Republiku Savienības totalitārā komunistiskā okupācijas režīma nosodījumu” (turpmāk tekstā saukta – Deklarācija), kurā Saeima Ministru kabinetam uzdeva šādus uzdevumus:

- triju mēnešu laikā izveidot speciālistu komisiju, kas noteiktu PSRS totalitārā komunistiskā okupācijas režīma upuru skaitu, masu kapa vietas, apkopotu visu informāciju par represijām, masveida deportācijām un aprēķinātu zaudējumus, ko šis režīms nodarījis Latvijas valstij un tās iedzīvotājiem;

- noslēgt starp Latvijas Republiku un Krievijas Federāciju speciālu līgumu, kas noteiktu savstarpējās saistības materiālo izdevumu segšanā, kā arī palīdzības sniegšanā pārceļotājiem, tāpat arī viņu ģimenēm, kas pārceļas uz savu vēsturisko vai etnisko dzimteni;

- joprojām uzturēt prasības pret Krievijas Federāciju par okupācijas rezultātā Latvijas valstij un tās iedzīvotājiem nodarīto zaudējumu atlīdzināšanu un visu no Latvijas izvesto arhīvu materiālu (arī Latvijas PSR Valsts drošības komitejas arhīvu materiālu) atdošanu atpakaļ Latvijas Republikai;

- nodrošināt, lai Latvijas Republikas diplomātiskās pārstāvniecības ārvalstīs iepazīstina ar šo deklarāciju.

Ministru kabinets 2005.gada 5.augustā izdeva rīkojumu Nr. 523 “Par komisijas izveidi PSRS totalitārā komunistiskā okupācijas režīma upuru skaita un masu kapa vietu noteikšanai, informācijas par represijām un masveida deportācijām apkopošanai un Latvijas valstij un tās iedzīvotājiem nodarīto zaudējumu aprēķināšanai”, apstiprinot arī komisijas (turpmāk tekstā saukta – Komisija) sastāvu un par tās vadītāju ieceļot E.Stankeviču – tobrīd Valsts kancelejas Iestādes darbības nodrošinājuma departamenta vadītāju.

Sākoties ekonomiskajai krīzei un valsts budžeta konsolidācijai atbilstoši līgumiem ar starptautiskajiem aizdevējiem, Ministru kabinets 2009.gada 13.oktobrī izdeva rīkojumu Nr.699 “Par Plānu par 2009.gada budžeta grozījumos iekļautajiem izdevumu samazinājumiem un strukturālo reformu ieviešanu”, kura pielikumā strukturālo reformu un pārējo samazinājumu skaitā ar numuru 2.13. (pie 03. Ministru kabinets) tika paredzēta “atteikšanās no mazāk prioritārām funkcijām – PSRS okupācijas seku un zaudējumu novērtēšanu”. Kopš tā laika PSRS okupācijas radīto zaudējumu apkopošanu un aprēķināšanu turpina uz Komisijas locekļu bāzes izveidotā sabiedriskā organizācija “Latvijas okupācijas izpētes biedrība” par privāti saziedotiem līdzekļiem.

Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Kad valdība plāno atjaunot Komisijas darbību, lai pabeigtu darbu pie PSRS okupācijas režīma upuru skaita un masu kapa vietu noteikšanas, informācijas apkopošanas par represijām un masveida deportācijām un Latvijas valstij un tās iedzīvotājiem nodarīto zaudējumu aprēķināšanas?

2. Vai valdība, gatavojot 2011.gada valsts budžeta grozījumus un 2012.gada valsts budžeta projektu, paredzēs finansējumu Komisijas darbības atjaunošanai un pabeigšanai, par finansējuma avotu izmantojot līdzekļus, kas ietaupītos, turpinot veikt valsts pārvaldes sistēmas reformu?

3. Kādi ir bijuši valdības paveiktie darbi un turpmākās plānotās darbības, lai pildītu citus Deklarācijā Ministru kabinetam uzdotos uzdevumus?

10.Saeimas deputāti J.Dombrava, R.Dzintars, Dz.Rasnačs, I.Laizāne, I.Parādnieks, V.Lācis, E.Cilinskis

Rīgā 2011.gada 2.februārī

 

Par valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” akciju iegādi

Saskaņā ar masu informācijas līdzekļos pieejamo informāciju Ministru kabinets ir atļāvis valsts akciju sabiedrībai “Latvijas valsts meži” iegādāties akciju sabiedrības “Latvijas finieris” akcijas.

Pamatojoties uz minēto, lūdzam sniegt atbildes uz šādiem jautājumiem:

1. Cik akciju sabiedrības “Latvijas finieris” akcijas un par kādu summu Ministru kabinets atļāvis iegādāties valsts akciju sabiedrībai “Latvijas valsts meži”? Vai šo akciju iegādei paredzēts piešķirt finansējumu arī no valsts budžeta līdzekļiem?

2. Kāds ir pamatojums Ministru kabineta lēmumam atļaut veikt šādu darījumu?

3. Kāda ir šā darījuma prognozējamā ietekme uz valsts budžetu?

4. Vai Ministru kabinets ir devis atļauju valsts akciju sabiedrībai “Latvijas valsts meži” arī turpmāk iegādāties akciju sabiedrības “Latvijas finieris” akcijas?

5. Kāda ir valsts politika attiecībā uz līdzīgu darījumu iespējamību turpmāk?

10.Saeimas deputāti: J.Urbanovičs, I.Ribakovs, A.Sakovskis, V.Agešins, A.Jakimovs, A.Burunovs, V.Kravcovs, J.Ādamsons, A.Holostovs, V.Nikonovs

Rīgā 2011.gada 10.februārī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!