• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 9. marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.1999., Nr. 70/72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22638

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 9. marta sēdē (turpinājums)

Vēl šajā numurā

10.03.1999., Nr. 70/72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 9. marta sēdē

Akceptēti "Noteikumi par dabas parkiem". Tie nosaka 21 īpaši aizsargājamu dabas teritoriju — dabas parku.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1997.gada 7.oktobra noteikumos Nr.348 "Atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanas noteikumi". Grozījumi paredz atcelt starptautiskā tūrisma darbības licencēšanu Latvijā.

Valdība akceptēja "Studiju kreditēšanas noteikumus". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā studējošajiem no valsts budžeta līdzekļiem piešķir studiju kredītu, kā arī kārtību, kādā saņemtais kredīts atmaksājams. Studiju kredīts ir valsts budžeta aizdevums studējošajam, lai segtu maksu par studijām. Noteikumos paredzētā kārtība piemērojama studējošajiem, kuri saskaņā ar līgumu starp augstskolu un studējošo studē par maksu. Noteikumi stājas spēkā 1999.gada 1.augustā.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1999.gada 5.janvāra noteikumos Nr.5 "Profesionālās izglītības iestāžu vadītāju atestācijas noteikumi".

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Apsardzes darbībā izmantojamo dienesta šaujamieroču iegādāšanās, glabāšanas un izsniegšanas kārtība", "Noteikumi par apsardzes sertifikāta izsniegšanu fiziskajām personām" un "Iekšējās drošības dienesta reģistrācijas kārtība".

Akceptēti "Noteikumi par Iedzīvotāju reģistrā iekļauto ziņu izsniegšanu". Tie nosaka kārtību, kādā Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde izsniedz Iedzīvotāju reģistrā iekļautās ziņas. Pārvalde ziņas izsniedz rakstiski, telefoniski, izmantojot elektroniskos datu nesējus un izmantojot tiešsaistes datu pārraidi.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 20.jūnija noteikumos Nr.158 "Noteikumi par kārtību, kādā veidojamas un finansējamas Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienības, kas piedalās starptautiskajās operācijās". Grozījumi nodrošinās Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīriem, kas piedalās starptautiskajās operācijās, attiecīgu atalgojumu, ņemot vērā paaugstināto operāciju bīstamību.

Akceptēts rīkojums "Par Ministru kabineta 1996.gada 26.marta rīkojuma Nr.94 "Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienības karavīru atalgojumu starptautiskajos miera nodrošināšanas spēkos" atzīšanu par spēku zaudējušu".

Valdība akceptēja grozījumu Ministru kabineta 1998.gada 10.novembra noteikumos Nr.433 "Dzelzceļa staciju atklāšanas, slēgšanas un nosaukuma piešķiršanas kārtība". Grozījumi nosaka, ka pirms nosaukuma piešķiršanas (pārdēvēšanas) stacijas nosaukums saskaņojams ar vietējo pašvaldību un Valsts valodas centru.

Akceptēti "Noteikumi par vienkāršām spiedientvertnēm". Šie noteikumi nosaka prasības, kādas jāievēro, projektējot un izgatavojot vienkāršās spiedientvertes, lai, tās pareizi uzstādot, uzturot un lietojot, novērstu draudus cilvēka veselībai, dzīvībai, īpašumam un videi, kā arī vienkāršo spiedientvertņu atbilstības novērtēšanas kārtību.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 28.jūlija noteikumos Nr.270 "Vidējās apdrošināšanas iemaksu algas aprēķināšanas kārtība un valsts sociālās apdrošināšanas pabalstu piešķiršanas, aprēķināšanas un izmaksas kārtība". Grozījumi akceptēti, lai nodrošinātu maternitātes pabalsta apmēra atbilstību faktiski veiktajam valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu apjomam laika posmā, par kuru tiek aprēķināts maternitātes pabalsts. Grozījumi stāsies spēkā šā gada 1.aprīlī.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1998.gada 24.novembra noteikumos Nr.444 "Valsts pensiju, atlīdzības par darbspēju zaudējumu un atlīdzības par apgādnieka zaudējumu apmēra pārskatīšanas kārtība".

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1995.gada 19.decembra noteikumos Nr.388 "Zivju fonda nolikums". Grozījumi nosaka, ka no Zivju fonda līdzekļiem tiks segti valsts zivju resursu atražošanas nacionālās programmas realizēšanai nepieciešamie kārtējie izdevumi valsts zivju audzētavām.

Akceptēti "Dzīvnieku barības radioaktīvā piesārņojuma kontroles noteikumi". Tie nosaka dzīvnieku barības radioaktīvā piesārņojuma kontroles kārtību un pieļaujamo piesārņojuma līmeni, lai ierobežotu cilvēku un dzīvnieku radioaktīvo apstarošanu, kuras cēlonis varētu būt dzīvnieku barība ar paaugstinātu radioaktīvo piesārņojumu, un nodrošinātu brīvu dzīvnieku barības kustību starp Latviju un citām valstīm. Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1997.gada 12.augusta noteikumos Nr.297 "Noteikumi par aizsardzību pret jonizējošo starojumu".

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par valsts statistisko informāciju 1999.gadā". Tie nosaka kārtību, kādā Centrālā statistikas pārvalde iegūst, apkopo un publicē statistisko informāciju par valsts sociālās un ekonomiskās sfēras stāvokli 1999.gadā.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 22.oktobra noteikumos Nr.413 "Elektroenerģijas piegādes un lietošanas noteikumi", Ministru kabineta 1998.gada 20.janvāra noteikumos Nr.23 "Gāzes piegādes un lietošanas noteikumi" un Ministru kabineta 1995.gada 28.februāra noteikumos Nr.41 "Siltumenerģijas piegādes un lietošanas noteikumi".

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā "Par nekustamā īpašuma ierakstīšanu zemesgrāmatās". Grozījumu projekts paredz sakārtot nekustamā īpašuma ierakstīšanu zemesgrāmatās, novērst gadījumus, kad nekustamais īpašums tiek nostiprināts zemesgrāmatās vienīgi uz arhīva izziņas pamata, kā arī novērst gadījumus, ka privatizēts vai atsavināts valsts un pašvaldību nekustamais īpašums tiek nostiprināts zemesgrāmatā vienīgi uz vienas puses izsniegtā nostiprinājuma lūguma pamata.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā kārtojami valsts civildienesta ierēdņu kvalifikācijas eksāmeni".

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Grieķijas Republikas valdības līgumu par savstarpēju atteikšanos no vīzām".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Grieķijas Republikas valdības līgumu par personu, kuru uzturēšanās ir nelikumīga, atpakaļuzņemšanu un Latvijas Republikas valdības un Grieķijas Republikas Sabiedriskās kārtības ministrijas protokolu par Latvijas Republikas valdības un Grieķijas Republikas valdības līguma par personu, kuru uzturēšanās ir nelikumīga, atpakaļuzņemšanu īstenošanas kārtību".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Grieķijas Republikas valdības vienošanos par attiecību un kontaktu attīstību militārās sadarbības jomās".

Pieņemta zināšanai īpašo uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām Roberta Zīles iesniegtā informācija par Pasaules bankas realizētajiem projektiem Latvijā. Tika nolemts uzsākt strukturālās pārkārtošanas aizdevuma (SAL) nogaidošā līguma ar Pasaules banku sagatavošanu. Īpašo uzdevumu ministram sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīlem uzdots sagatavot un līdz 16.martam iesniegt Valsts kancelejā Ministru prezidenta rīkojuma projektu par darba grupu strukturālās pārkārtošanas aizdevuma (SAL) nogaidošā līguma sagatavošanai un vadīt minēto darba grupu.

Pieņemta zināšanai informācija par īpašās palīdzības fondu darbību.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Grieķijas Republikas valdības līgumu par sadarbību kultūrā, izglītībā un zinātnē".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Grieķijas Republikas valdības līgumu par ekonomisko un tehnoloģisko sadarbību".

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!