• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par uzņēmēju dienu "Esi e-prasmīgs!". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2011., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226480

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par akcīzes nodokļa un PVN izmaiņām dabasgāzei

Vēl šajā numurā

01.03.2011., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par uzņēmēju dienu “Esi e-prasmīgs!”

3.martā Rīgā un citās Latvijas pilsētās “E-prasmju nedēļas 2011” ietvaros tiks rīkoti pasākumi uzņēmējiem ar aicinājumu “Esi e-prasmīgs”, lai sniegtu komersantiem informāciju par e-komercijas iespējām un plašāku izmantošanu, kā arī informētu par valsts sniegtajiem e-pakalpojumiem.

Ekonomikas ministrs Artis Kampars uzsver, ka “Latvijas biznesa vides novērtējums Pasaules Bankas pētījumā “Doing Business” ir augsts (no 183 pasaules valstīm Latvija ierindota 24.vietā), tomēr mūsu valsts pozīciju tajā ir iespējams vēl ievērojami uzlabot. Lai uzņēmējdarbības veikšana godīgiem uzņēmējiem būtu pēc iespējas vienkāršāka, viens no būtiskiem šā gada uzdevumiem ir novērst birokrātiskos šķēršļus un padarīt valsts sniegtos pakalpojumus uzņēmējiem kvalitatīvākus un ērtākus, īpašu uzmanību pievēršot tieši e-pakalpojumu attīstībai”.

Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) 3.martā rīko semināru “E-komercija – priekšrocība vai nepieciešamība 21.gs. globālās ekonomikas apstākļos?” par dažādām e-komercijas aplikācijām, e-mārketingu, weblapu dizainu, kā arī tiks demonstrēti e-komercijas labās prakses piemēri. Šo semināru būs iespējams vērot gan klātienē, gan interneta tiešsaistē. Seminārs notiks Eiropas Savienības mājā (Rīgā, Aspazijas bulvārī 28) un tiks translēts arī tiešraidē internetā www.em.gov.lv un www.esmaja.lv no pulksten 10 līdz 15.

Seminārā atbildēsim uz jautājumiem:

• Kas ir e-komercija, un ko ņemt vērā pirms e-veikala izveides?

• Kā uzlabot e-veikala pārdošanas rezultātus? Kā uzbūvēt veiksmīgu e-veikalu? Autorizācijas veidi? 

• Kā darbojas Facebook e-veikali?

• Kā informēt pircējus par savu e-veikalu – kā nosaukt savu uzņēmumu; kādam jābūt mājaslapas vizuālajam izskatam?

• Kā popularizēt mājaslapu, izmantojot interenetu kā kanālu, – baneri, sociālie tīkli, meklēšanas rīku optimizācija, Google mārketings? 

• Kādi ir veiksmīgi un neveiksmīgi e-veikalu piemēri pasaulē un Latvijā?

Vienlaikus 3.martā komersantiem būs iespēja saņemt konsultācijas vairākos Valsts ieņēmuma dienesta (VID) reģionālajos Klientu apkalpošanas centros par Elektronisko datu sistēmu (EDS), kas ir drošs un ērts veids, kā ar interneta palīdzību elektroniski iesniegt VID deklarācijas, pārskatus un nodokļu aprēķinus, neizejot no sava darba kabineta.

Savukārt dienu iepriekš, 2.martā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sadarbībā ar LIAA un Ekonomikas ministriju aicina uzņēmējus piedalīties seminārā “Valsts e-iespējas jūsu biznesam”, kurā uzņēmēji tiks informēti par valsts iestāžu piedāvātajiem e-pakalpojumiem un to ērtākas izmantošanas iespējām, t.sk. par jaunā virtuālā e-paraksta iegūšanas un izmantošanas iespējām, kā arī par uzņēmumu reģistrāciju un nodokļu deklarēšanu elektroniskajā vidē.

No 28.februāra līdz 5.martam Latvijā norisināsies Eiropas Komisijas iniciētais ikgadējais pasākums “E-prasmju nedēļa 2011” (Get Online week 2011), kuru organizē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sadarbībā ar Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju.

E-prasmju nedēļa 2011 tiks atklāta 28.februārī ar apaļā galda diskusiju “E-prasmju attīstības iespējas un izaicinājumi Latvijā”, kurā piedalīsies un Ekonomikas ministrijas vīziju par e-prasmju veicināšanas iespējām un atbalstu paudīs EM valsts sekretāra vietnieks Gatis Ābele.

E-prasmju nedēļas mērķis ir pēc iespējas plašākā sabiedrības daļā radīt interesi un veidot izpratni par e-prasmju apgūšanas un pielietošanas iespējām, t.sk. iespējām uzlabot savas iemaņas šajā jomā, kā arī izplatīt informāciju par daudzveidīgo valsts sniegto e-pakalpojumu klāstu un priekšrocībām. 2010.gadā Latvijā E-prasmju nedēļas rīkošanā iesaistījās vairāk nekā 100 partneru, tika īstenoti 303 dažādi pasākumi, kuros piedalījās vairāk nekā 20 tūkstoši dalībnieku.

Papildu informācija par E-prasmju nedēļa 2011 un citiem pasākumiem pieejama Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas mājaslapā internetā www.eprasmes.lv.

Ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!