• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par finanšu līdzekļu samazinājumu augstākajai izglītībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2011., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226482

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nodomu protokolu ar LZA un LLMZA

Vēl šajā numurā

01.03.2011., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par finanšu līdzekļu samazinājumu augstākajai izglītībai

Ievērojot augstākās izglītības un izglītotas sabiedrības nozīmi valsts attīstībā, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) turpina darbu, lai pēc iespējas mazinātu 2011.gada budžeta konsolidācijas – 194 tūkstošu latu – negatīvo ietekmi uz augstāko izglītību. Iespējamie risinājumi vērsti uz to, lai IZM pārziņā esošajās augstskolās topošajiem pirmo kursu studentiem būtu saglabātas iespējas studēt par valsts budžeta līdzekļiem tuvu līdzšinējam apmēram.

Vienlaikus nav paredzēts pasliktināt situāciju studentiem, kuri pašlaik studē par valsts budžeta līdzekļiem, kā arī nav paredzēts samazināt vienas studiju vietas bāzes izmaksas. Līdz šim līdzekļu ekonomija augstākajā izglītībā tika veikta, samazinot vienas studiju vietas bāzes izmaksas, taču turpmāk tas vairs nav iespējams, jo negatīvi tiktu ietekmēta studiju kvalitāte.

Izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks uzsver, ka IZM savā pārziņā esošajā augstākās izglītības sadaļā 2011.gada valsts budžeta konsolidācijas kontekstā izdevies panākt vairāk nekā trīs reizes mazāku līdzekļu samazinājumu nekā bija sākotnējie priekšlikumi, proti, 615 tūkstošu latu vietā – 194 tūkstošus latu.

Augstākās izglītības attīstība un finansējums šai jomai ir Latvijai būtiskas lietas, tajā skaitā arī ES dokumenta “Eiropa 2020: stratēģija gudrai, ilgtspējīgai un iekļaujošai izaugsmei” kontekstā.

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes
ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!