• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par līguma parakstīšanu par BEREC biroja izveidošanu Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2011., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226483

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas sēdi

Vēl šajā numurā

01.03.2011., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par līguma parakstīšanu par BEREC biroja izveidošanu Rīgā


24.februārī satiksmes ministrs Uldis Augulis parakstīja mītnes līgumu par Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestādes (BEREC) biroja izveidi Rīgā.

No BEREC puses līgumu parakstīja biroja Pārvaldības komitejas priekšsēdētājs Kriss Fonteins un biroja administratīvais vadītājs Ando Rehemā. Līguma parakstīšanu 22.februārī atbalstīja arī Ministru kabinets. Līdz ar to tiks radīts juridiskais pamats BEREC biroja darbībai Latvijā, lai arī praktiski birojs darbojas jau kopš 2010.gada oktobra.

“Esmu gandarīts, ka Satiksmes ministrijas ieguldītais darbs BEREC biroja mītnes izveidē Latvijā ir vainagojies panākumiem un nu Rīga ir bagātāka ar vienu nozīmīgu, starptautisku organizāciju,” gandarījumu pauda satiksmes ministrs U.Augulis.

Ar minēto līgumu BEREC birojam tiek piešķirta visplašākā iespējamā tiesībspēja, kādu saskaņā ar Latvijas tiesību aktiem bauda starptautiskās juridiskās personas Latvijā. Turklāt Latvijas valdība apņemas BEREC birojam nodrošināt pilnīgu institucionālo atbalstu. Līdz ar līguma parakstīšanu BEREC biroja mītne būs neaizskarama un attiecībā uz oficiālo saziņu birojam tiks nodrošināts vislielākās labvēlības režīms.

BEREC ir Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu regulatoru konsultatīvā grupa, kuras mērķis ir veicināt konsekventu elektronisko sakaru nozares tiesiskā regulējuma piemērošanu ES. Par šādas institūcijas izveidošanu lemts 2009.gada 26.oktobrī. Tās lēmumi būs saistoši visās ES dalībvalstīs. Savukārt lēmums par BEREC biroja izvietošanu Rīgā pieņemts pērn 31.maijā ES Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas Ministru padomes balsojumā.

BEREC biroja izveide Latvijā nodrošinās jaunas darba vietas un veicinās konferenču un dažādu sanāksmju norises pieaugumu. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai būs iespēja saņemt BEREC konsultācijas.

Ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!