• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2011., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226484

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2011.gada 28.februārī

Vēl šajā numurā

01.03.2011., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas sēdi


24.februārī Zemkopības ministrijā (ZM) notika Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas (LBLA) sēde, kuras laikā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un ZM speciālisti informēja par aktualitātēm lauksaimniecības nozarē, kā arī atbildēja uz lauksaimnieku jautājumiem.

Zemkopības ministrs sēdes laikā informēja par Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē Briselē runāto saistībā ar plānotajām izmaiņām Kopējā lauksaimniecības politikā (KLP) pēc 2013.gada, lai nodrošinātu konkurētspējīgu lauksaimniecību un lauku attīstību. Ministrs sanāksmē ES dalībvalstu pārstāvjiem norādīja, ka KLP būtiskākie uzdevumi ir līdzvērtīgu darbības nosacījumu izveidošana un nodrošināšana lauku ekonomikas ilgtspējīgai attīstībai un veselīgas konkurētspējas sekmēšanai.

Tāpat ministrs informēja, ka sanāksmes laikā Briselē ES dalībvalstu pārstāvji izteica atbalstu zaļākai saimniekošanai laukos, līdz ar to būtu jārod risinājumi, kā veicināt bioloģisko lauksaimniecību, tostarp bioloģisko pārtikas produktu ražošanu.

Lai veicinātu bioloģiskās lauksaimniecības attīstību, Zemkopības ministrijas speciālisti informēja, ka 2011.gadā tiek paredzēta iespēja paplašināt esošās bioloģiskās lauksaimniecības saistības par 20%, kā arī ir plānots, ka bioloģiskie zemnieki varēs uzņemties saistības par platībām, kas sertificētas 2011.gadā.

Savukārt, lai veicinātu ekotūrismu, Latvijas Lauku attīstības programmas 2007.–2013.gadam (LAP) pasākuma “Tūrisma aktivitāšu veicināšana” ietvaros paredzēts atbalstīt jaunu aktivitāti, kas vērsta uz tūrisma pakalpojumu attīstīšanu, tostarp atbalsts tūrisma pakalpojumu sniedzēju sadarbības veicināšanai, atbalsts jaunu nišas tirgu attīstībai un tūrisma produkta virzībai ārējā un vietējā tirgū.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!