• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Saeimas vēlēšanu likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2011., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226493

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par medikamentu reklāmas ietekmi uz zāļu izvēli un cenu

Vēl šajā numurā

01.03.2011., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Saeimas vēlēšanu likumā


Saeimas Juridiskā komisija 24.februārī pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Saeimas vēlēšanu likumā, paredzot atcelt ierobežojumus tiesnešiem, kas kandidē Saeimas vēlēšanās. Saskaņā ar komisijas atbalstīto likumprojekta redakciju tiesnesim, kas pieteikts par Saeimas deputāta kandidātu, vairs nebūs jāatstāj ieņemamais amats. Tiesnesis šo amatu zaudēs vienīgi tad, ja viņš tiks ievēlēts Saeimā.

Pastāvošais ierobežojums gan tiks saglabāts attiecībā uz Satversmes tiesas tiesnešiem, kuriem, tāpat kā vairākām citām amatpersonām, pēc deputātu kandidātu saraksta reģistrēšanas ir jāatstāj ieņemamais amats.

Kā informē Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Ilma Čepāne, komisija nāca klajā ar iniciatīvu grozīt likumu, lai novērstu nesamērīgi noteiktos vēlēšanu tiesību ierobežojumus. Tiesnesim, kas, kandidējot vēlēšanās, atstājis savu amatu, neievēlēšanas gadījumā ir ierobežotas iespējas atgriezties līdzšinējā amatā, norāda I.Čepāne.

Likumprojekts izstrādāts, ņemot vērā Satversmes tiesā ierosināto lietu par attiecīgās Saeimas vēlēšanu likuma normas atbilstību valsts pamatlikumam.

Par likumprojektu trešajā lasījumā vēl jālemj Saeimai.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!