• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Azerbaidžānu tirdzniecībā un tranzītā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2011., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226502

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Eiropas Savienības valstīm aizsardzībā

Vēl šajā numurā

01.03.2011., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Azerbaidžānu tirdzniecībā un tranzītā

25.februārī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Kaspijas Eiropas integrācijas biznesa kluba prezidentu Telmanu Alijevu un Azerbaidžānas uzņēmējiem.

Tikšanās laikā T.Alijevs informēja par Kaspijas Eiropas integrācijas biznesa kluba un Azerbaidžānas uzņēmumu iecerēm paplašināt darbību Latvijā un Baltijas jūras reģionā kopumā. V.Dombrovskis aicināja Azerbaidžānas uzņēmējus attīstīt investīciju projektus sadarbībā ar Latviju, kā arī informēja par ārvalstu investīciju projektu atbalsta formām Latvijā.

Ministru prezidents uzsvēra: “Latvijas un Azerbaidžānas veiksmīgais politiskais dialogs ir labs pamats ekonomisko attiecību tālākai paplašināšanai.” 2009.gada augustā Latvijas Valsts prezidents V.Zatlers uzturējās vizītē Azerbaidžānā, kurā piedalījās vairāk nekā 70 uzņēmēju no Latvijas. Savukārt no 16. līdz 18.janvārim notika Azerbaidžānas prezidenta I.Alijeva vizīte Latvijā, kuras laikā norisinājās vērienīgs biznesa forums.

Kā perspektīvākās sadarbības jomas tikšanās laikā tika atzīmētas divpusējā tirdzniecība, tranzīts, pārtikas rūpniecība un citas jomas. Latvija un Azerbaidžāna ir parakstījušas visus būtiskākos divpusējos līgumus ekonomiskās sadarbības veicināšanai, tajā skaitā līgumu par savstarpēju investīciju aizsardzību un dubultās nodokļu aplikšanas novēršanu.

Savstarpējā tirdzniecībā 2010.gadā vērojams pieaugums par 19% (salīdzinot ar 2009.gadu), uz Azerbaidžānu tika eksportētas Latvijas preces par 18 miljoniem ASV dolāru. Nozīmīgākās Latvijas eksporta preces uz Azerbaidžānu ir pārtikas rūpniecības produkti, metāla un farmācijas izstrādājumi.

Kaspijas Eiropas integrācijas biznesa klubs ir reģionāla biznesa organizācija, kas apvieno vairāk nekā 500 uzņēmējus no 50 valstīm, kas darbojas Kaspijas jūras, Melnās jūras un Baltijas jūras reģionā.

Valsts kancelejas
Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!