• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Krieviju izglītībā un starptautiskajās attiecībās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2011., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226505

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Nīderlandi ekonomikā un enerģētikā

Vēl šajā numurā

01.03.2011., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Krieviju izglītībā un starptautiskajās attiecībās

24.februārī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis darba vizītes Maskavā laikā apmeklēja Maskavas Valsts starptautisko attiecību institūtu (MGIMO), kur tikās ar institūta vadību un studentiem.

A.Teikmanis ar institūta vadību pārrunāja turpmākās sadarbības iespējas starp MGIMO un Latvijas augstākajām mācību iestādēm un mācībspēku apmaiņu. Tiekoties ar MGIMO studentiem, viņš sniedza priekšlasījumu par Latvijas valsts politisko un ekonomisko attīstību pēdējos 20 gados pēc neatkarības atgūšanas un atbildēja uz klātesošo jautājumiem.

MGIMO ir Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijas pārziņā esošs institūts, kuru absolvējuši studenti no vairāk nekā 60 pasaules valstīm. Institūts ir viena no vecākajām mācību iestādēm Krievijā, kas sagatavo starptautisko attiecību speciālistus. Pašlaik institūtā mācās apmēram divdesmit studenti no Latvijas.

24.februārī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs A.Teikmanis tikās arī ar Krievijas Federācijas Valsts domes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētāju Konstantīnu Kosačovu.

Sarunas laikā tika pārrunāts Latvijas Valsts prezidenta Valda Zatlera vizītes pagājušā gada 20.decembrī Maskavā parakstīto līgumu ratifikācijas process. A.Teikmanis akcentēja, ka valstu pierobežas iedzīvotāji īpaši gaida līguma par pierobežas teritoriju iedzīvotāju savstarpējo braucienu vienkāršošanu spēkā stāšanos, bet uzņēmēji – līgumu par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem. Puses pauda abpusēju ieinteresētību veicināt procesa gaitu, lai līgumi tiktu ratificēti jau šogad.

Puses bija vienisprātis, ka ir nepieciešama Latvijas un Krievijas parlamentu deputātu savstarpēja tikšanās nepastarpinātai viedokļu apmaiņai. Tas sekmētu sapratni par abu valstu attīstību, kaimiņvalstī notiekošiem procesiem, kā arī aktuālajiem starpvalstu jautājumiem.

25.februārī Maskavā ikgadējo Latvijas un Krievijas Ārlietu ministriju politisko konsultāciju laikā tika parakstīta Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas un Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijas vienošanās par sadarbību arhīvu jomā, kura nosaka sadarbības principus starp ārlietu ministriju arhīvu struktūrvienībām.

Latvijas delegāciju konsultācijas vadīja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs A.Teikmanis, savukārt Krievijas puses delegāciju – ārlietu ministra vietnieks Vladimirs Titovs.

Tāpat tika apspriesti aktuālie divpusējās sadarbības jautājumi un amatpersonu plānoto tikšanos grafiks šajā gadā, tai skaitā parlamentāro kontaktu intensificēšanas iespējas. Puses apmainījās ar informāciju par Latvijas Valsts prezidenta oficiālās vizītes laikā Maskavā pagājušā gada 20.decembrī parakstīto līgumu ratifikācijas procedūru īstenošanu abās valstīs, kā arī par tālāko darbu ar nākamajiem līgumu projektiem, to skaitā par investīciju veicināšanu un aizsardzību, par Latvijas–Krievijas valsts robežas šķērsošanas vietām, par tiešo starptautisko dzelzceļa satiksmi u.c. Konsultāciju laikā notika viedokļu apmaiņa par Starpvaldību komisijas un tās darba grupu plānotajām sanāksmēm un apspriežamajiem jautājumiem. Attiecībā uz Vēsturnieku komisijas darba sākšanu Krievijas puse apliecināja, ka tuvākajā laikā sniegs informāciju par minētās komisijas Krievijas puses sastāvu. Tāpat puses apsprieda Kopīgās robežas demarkācijas komisijas darbu un aktuālo robežas šķērsošanas problemātiku.

Tika pārrunāti arī atsevišķi starptautiskie jautājumi, īpaši pēdējie notikumi Tuvajos Austrumos un Ziemeļāfrikā.

Ārlietu ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!