• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES budžeta plānošanu un Kohēzijas politikas nākotni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2011., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226507

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Jaroslavļas apgabala gubernatora darba vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

01.03.2011., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES budžeta plānošanu un Kohēzijas politikas nākotni

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis 24.februārī Briselē tikās ar Eiropas Komisijas Reģionālās politikas ģenerāldirektorāta ģenerāldirektoru Dirku Āneru un iepazīstināja viņu ar Latvijas nostāju par Eiropas Savienības budžeta plānošanu un Kohēzijas politikas nākotni.

Ministrs tikšanās laikā norādīja, ka, plānojot Eiropas Savienības daudzgadu budžetu pēc 2013.gada, Latvijai ir būtiska Kohēzijas politikas un Kopējās lauksaimniecības politikas nākotne.

Runājot par Kohēzijas politikas attīstību, R.Vējonis atzīmēja, ka tai jākoncentrējas uz sākotnējo mērķi – attīstības atšķirību izlīdzināšanu starp ES reģioniem, tāpēc Kohēzijas politikas ietvaros lielākas atbalsta iespējas jāpiedāvā mazāk attīstītajiem reģioniem. Kohēzijas politikā jākoncentrējas uz ES dalībvalstīm un reģioniem būtiskākajām prioritātēm, lai tās ieviešana novestu pie nozīmīgiem rezultātiem un radītu pievienoto vērtību.

Kohēzijas politikai jāsniedz ieguldījums arī attīstības atšķirību izlīdzināšanā valsts ietvaros, dodot iespēju atbalstīt katrai ES dalībvalstij svarīgās teritorijas un vietējās iniciatīvas. Latvijai ir būtiski nostiprināt pilsētas kā reģionu attīstības centrus, kas piedāvā plašākas teritorijas iedzīvotājiem, darbavietas un nepieciešamos pakalpojumus, kā arī veicināt attīstību piekrastes, pierobežas un lauku teritorijās.

Ministrs īpaši izcēla nepieciešamību nākotnes Kohēzijas politikā turpināt teritoriālās sadarbības programmu ieviešanu, īpaši stiprinot sadarbību uz ES ārējās robežas – ar Krieviju un Baltkrieviju.

Kopējās lauksaimniecības politikas reformas sakarā R.Vējonis pauda, ka tai ir jāsekmē un jādod ieguldījums ilgtspējīgā lauksaimniecības attīstībā visās ES dalībvalstīs. Tādēļ Latvija turpinās atbalstīt tiešmaksājumu sistēmas reformu, lai to padarītu taisnīgu attiecībā uz lauksaimniekiem.

Maija Pētermane, ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!