• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sabiedrības veselības pamatnostādņu projekta izstrādi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2011., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226508

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Azerbaidžānu tirdzniecībā un tranzītā

Vēl šajā numurā

01.03.2011., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sabiedrības veselības pamatnostādņu projekta izstrādi

25.februārī Kopenhāgenā, noslēdzot tikšanos ar Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Eiropas reģionālā biroja direktori Suzannu Jakabu un vadošajiem PVO ekspertiem, veselības ministrs Juris Bārzdiņš uzsvēra sadarbības un neatkarīgu starptautisko ekspertu atzinumu nozīmi, īstenojot labākos risinājumus veselības aprūpes nozarē Latvijā.

J.Bārzdiņš norādīja, ka PVO uzkrātā pieredze par veselības aprūpes sistēmām un veiktajām reformām pārmaiņu apstākļos ir ļoti būtiska un tā ir jāņem vērā. Šajā gadā jau notikušas konsultācijas ar PVO ekspertiem saistībā ar Sabiedrības veselības pamatnostādņu projekta 2011.–2017.gadam izstrādi, veikts izvērtējums HIV infekcijas un tuberkulozes pacientu ārstēšanas un profilakses pasākumu efektivitātei un saistībā ar veselības aprūpes resursu racionālu izmantošanu, kas ietver arī slimnīcu sektora darbības izvērtējumu.

Turpmākajās nedēļās ir plānota intensīva sadarbība ar PVO ekspertiem, pabeidzot Sabiedrības veselības pamatnostādņu projekta 2011.–2017.gadam sagatavošanu un iesniedzot to izskatīšanai Nacionālajai attīstības padomei aprīļa vidū. Sabiedrības veselības stratēģijā tiek ietverti pasākumi, kā valstij, kopumā veidojot savu politiku ne tikai veselības aprūpes, bet arī citās tautsaimniecības nozarēs (gan ar ekonomiski veicinošu vai ierobežojošu pasākumu īstenošanu, gan atbalstot dažādas veselīgas iniciatīvas), panākt sabiedrības veselības uzlabošanos.

Veselības ministrijas
Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!