• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Igaunijas Republikas prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2011., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226519

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

01.03.2011., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Igaunijas Republikas prezidentu

Vakar, 28.februārī, Latvijas Republikas Valsts prezidents Valdis Zatlers savā Jūrmalas rezidencē tikās ar Igaunijas Republikas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu Foto: Toms Kalniņš, VPK


28.februārī Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu viņa darba vizītes Latvijā laikā. Tikšanās mērķis bija dalīties viedokļiem par divpusējo Latvijas un Igaunijas sadarbību un Eiropas Savienības aktualitātēm.

Valstu prezidenti pārrunāja kopīgos Baltijas infrastruktūras projektus. Pievēršoties reģionālajiem enerģētikas projektiem, tika apspriesta kopējās atomelektrostacijas Visaginā, Lietuvā, projekta attīstības gaita, kā arī gāzes piegādes projekti, tai skaitā iespēja Rīgā būvēt reģionālu sašķidrinātās gāzes termināli. Tāpat tika pārrunāta kopējā elektroenerģijas tirdzniecības principa ieviešana Baltijā – valstu pievienošanās elektrības biržai “Nord Pool”. Prezidenti arī diskutēja par dzelzceļa transporta infrastruktūras attīstību reģionā. V.Zatlers un T.H.Ilvess apsprieda ekonomikas attīstību mūsu valstīs, ņemot vērā, ka Latvija un Igaunija ir ļoti būtiski tirdzniecības partneri. Igaunijas prezidents dalījās eiro ieviešanas pieredzē, kas Latvijai var būt noderīga, lai sasniegtu mūsu valsts mērķi ieviest eiro 2014.gadā, jo no nākamā gada Latvijai ir jāsāk pildīt Māstrihtas kritērijus. T.H.Ilvess uzsvēra, ka Igaunija ir ieinteresēta, lai Latvija pēc iespējas ātrāk pievienotos eirozonai.

Tikšanās laikā tika pārrunāta Baltijas jūras reģiona attīstība un Latvijas un Igaunijas intereses šā reģiona sadarbības intensificēšanā, kā arī sadarbība ar Eiropas austrumu kaimiņiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!