• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kanceleja: Par Ministru prezidenta biroja darbinieku algām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2011., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226564

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

02.03.2011., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kanceleja: Par Ministru prezidenta biroja darbinieku algām

Izpildot Saeimas 2010.gada 14.oktobrī akceptētos grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu darbinieku atlīdzības likumā, Valsts kanceleja ir sagatavojusi priekšlikumus Ministru prezidentam, lai izpildītu likuma prasību un iekļautu Ministru prezidenta biroja darbiniekus vienotajā atalgojumu sistēmā. Prasības izpilde bija jānodrošina līdz šā gada 1.martam.

Līdz 2011.gada februārim premjera konsultatīvajām amatpersonām atalgojums tika noteikts 0,6 koeficienta apmērā no Ministru prezidenta algas. Taču parlamenta veiktie grozījumi Atlīdzības likumā paredz arī Ministru prezidenta biroja darbinieku iekļaušanu vienotajā sistēmā ar atbilstošas mēnešalgas grupas un kvalifikācijas pakāpes piemērošanu. Normatīvais regulējums paredz, ka premjera biroja padomnieka mēnešalgai jābūt 1159–1591 lata robežās, savukārt biroja vadītāja mēnešalgai – 1458–1715 latu robežās. Atbilstoši likuma prasībai V.Dombrovskis akceptēja Valsts kancelejas ierosinājumu izlīdzināt Ministru prezidenta biroja darbinieku algas līdz minimālajam likumā pieļautajam atalgojuma slieksnim. Līdz ar to premjera padomnieku alga tiek paaugstināta par 14 latiem pirms nodokļu nomaksas, savukārt biroja vadītāja alga – par 313 latiem pirms nodokļu nomaksas. Ministru prezidents nav izmantojis normatīvajos aktos paredzēto iespēju noteikt lielākas algas maksimālās pieļaujamās amplitūdas robežās, kas padomnieka gadījumā būtu algas pieaugums par 446 latiem, bet biroja vadītāja gadījumā – par 570 latiem.

Ministru prezidenta birojā strādā piecas konsultatīvās amatpersonas – biroja vadītāja Olita Augustovska, preses sekretāre Līga Krapāne, ārlietu padomniece Solveiga Silkalna, padomniece juridiskajos jautājumos Sandra Bukane, padomnieks ekonomiskajos jautājumos Jānis Miķelsons. Līdz šim biroja vadītājai un padomniekiem bija noteikts vienāds algas apmērs – 1145 lati pirms nodokļu nomaksas, kas ir aptuveni 790 lati pēc nodokļu nomaksas.

Valsts kancelejas
Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!