• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministre: Par Rīgas pilsētas galveno arhitektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2011., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226585

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par Jelgavas novada domes priekšsēdētāja rīcības ētiku

Vēl šajā numurā

02.03.2011., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras ministre: Par Rīgas pilsētas galveno arhitektu

Kultūras ministre Sarmīte Ēlerte nosūtījusi vēstuli Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam ar aicinājumu uzticēt arī turpmāk arhitektam Jānim Dripem vadīt Rīgas pilsētas arhitekta biroju. S.Ēlerte norāda, ka J.Dripe ir augsts profesionālis, kuram ir izpratne par Rīgas arhitektūras vēsturiskajām vērtībām un patiesa ieinteresētība pilsētas vizuālā tēla pilnveidošanā, tādējādi Rīga ir daudz ieguvusi, J.Dripem strādājot par pilsētas galveno arhitektu. Lūgumu turpināt sadarbību izteicis arī Latvijas Nacionālās arhitektūras padomes vadītājs Andris Kronbergs un Latvijas Arhitektu savienība.

J.Dripe par Rīgas galveno arhitektu strādā kopš 2006.gada februāra. Pagājušajā nedēļā J.Dripe saņēmis N.Ušakova parakstītu vēstuli par darba attiecību izbeigšanu šā gada 28.februārī.

“Visu savu amata pilnvaru laiku J.Dripe ir bijis aktīvs Kultūras ministrijas partneris ar arhitektūru saistītajos jautājumos. Viņš ir Arhitektūras padomes loceklis. Jauns intensīvas sadarbības cēliens starp ministriju un Rīgas domi ir aizsācies, Rīgai gatavojoties 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas norisēm. Nozīmīga loma sagatavošanas periodā ir arī pilsētas infrastruktūras sakārtošanai, kurā liela loma arī pilsētas galvenajam arhitektam,” vēstulē Rīgas mēram raksta S.Ēlerte. Ņemot vērā J.Dripes līdzšinējo veikumu un izcilās sadarbības prasmes, viņa aicina arī turpmāk galvenā arhitekta pienākumus uzticēt J.Dripem.

Vēstuli N.Ušakovam nosūtījis arī Latvijas Nacionālās arhitektūras padomes vadītājs, Latvijas Arhitektu savienības padomes priekšsēdētājs Andris Kronbergs, ko līdzparakstījuši arī Arhitektu savienības padomes priekšsēdētāja vietnieks Andis Sīlis un Arhitektu savienības valdes priekšsēdētājs Edgars Treimanis.

“Mēs un profesionālā sabiedrība kopumā ieskatām, ka, izmantojot pasaules veiksmīgāko pilsētu pieredzi (Vankūvera, Oslo, Edinburga), ir izdevies radīt profesionāli neatkarīgu, atbildīgu un transparentu nozīmīgāko plānošanas un būvniecības ieceru izskatīšanas un apspriešanas mehānismu, kā radīšanā īpašs nopelns ir tieši J.Dripem,” uzsvērts vēstulē. “Ņemot vērā profesionālo, diplomātisko, sabiedrisko pieredzi, pašreiz nav iedomājama un iesakāma J.Dripem līdzvērtīga kandidatūra Rīgas pilsētas arhitekta amatam. Jānovērtē arī apstāklis, ka J.Dripes kungs pašreiz nav praktizējošs arhitekts, kas lielā mērā svarīgi profesijas ētikas aspektā, kā arī tas, ka viņa ilglaicīgā un daudzpusējā darbošanās Latvijas kultūras vidē radījusi cieņu un uzticību sabiedrībā, bez kuras šāda rakstura darbs nav darāms,” norāda vēstules autori.

Apliecinot savu gatavību konstruktīvai sadarbībai ar Rīgas domes vadību, viņi lūdz rūpīgi un atbildīgi apsvērt iespēju pagarināt darba līgumu ar J.Dripi kā Rīgas pilsētas arhitektu, “kas neapšaubāmi ir sabiedrības un Rīgas pilsētas interesēs”.

Andris Saulītis,
ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!