• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem 2011.gada 24.februārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.03.2011., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226605

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Frakciju viedokļi pēc 2011. gada 24. februāra sēdes

Vēl šajā numurā

03.03.2011., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem 2011.gada 24.februārī

Sēdi vada Latvijas Republikas 10.Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs. Labdien! Sākam atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem.

Es atgādinu, ka šodien bija paredzēts izskatīt un sniegt atbildes uz diviem deputātu jautājumiem. Uz abiem jautājumiem ir saņemtas rakstiskas atbildes.

Premjerministra Valda Dombrovska iesniegtā rakstiskā atbilde uz deputātu Urbanoviča, Dolgopolova, Orlova, Zemļinska, Klementjeva, Zujeva, Rubika, Grigorjeva, Tutina un Nikonova jautājumu „Par likumprojektu sagatavošanu” apmierināja jautājuma iesniedzējus, un līdz ar to mutvārdu atbilde uz šo jautājumu netiks sniegta.

Savukārt deputātus Cilinski, Parādnieku, Rasnaču, Dombravu, Laizāni un Bērziņu neapmierināja saņemtā atbilde uz viņu iesniegto jautājumu ekonomikas ministram Artim Kamparam „Par A/S „Latvenergo” jaunajiem tarifu plāniem”, tāpēc šeit piedalās gan jautājuma iesniedzēji, gan arī ekonomikas ministrs Artis Kampars.

Jautājums – vai Kampara kungs vēlas vēl kaut ko piebilst pie tā, kas ir jau paskaidrots latviski... es atvainojos, rakstiski... un arī latviski, protams... Ja nevēlas, tādā gadījumā saskaņā ar Saeimas kārtības rulli jautājuma iesniedzējiem ir tiesības uz diviem papildjautājumiem.

Kas, lūdzu, gribētu kaut ko jautāt?

Lūdzu, ieslēdziet mikrofonu deputātam Eināram Cilinskim.

E.Cilinskis (VL–TB/LNNK frakcija).

Jā, paldies.

Paldies Kampara kungam par informāciju... zināmu informāciju, kas skar tarifu lietas.

Mans pirmais jautājums. Vai Ekonomikas ministrija būtu gatava, cik es saprotu, ne šobrīd, bet kaut kad nākotnē sniegt arī detalizētu informāciju par cenām un izmaksām, par AER saražoto... atjaunojamo energoresursu saražoto enerģiju pa pozīcijām – vējš, hidro..., biomasa, biogāze... par valsts uzņēmumu „Latvenergo” un „Rīgas Siltums” saražoto un no privātajiem komersantiem... koģenerācijā saražoto ar fosilo kurināmo... un sniegt prognozi 2011.gadam un turpmākajiem gadiem, lai mēs varētu sekmīgāk, teiksim, saprast, kāda būs ietekme Atjaunojamo energoresursu likumam?

Sēdes vadītājs. Paldies par jautājumu.

Kampara kungs, jums ir divas minūtes atbildei, un jums ir arī iespēja runāt no tribīnes.

A.Kampars (ekonomikas ministrs).

Atbilde būs ļoti īsa.

Jā, laika periodā, kas varētu būt, es domāju, divas nedēļas.

Sēdes vadītājs. Paldies jums.

Jums ir iespēja uzdot vēl vienu jautājumu. Lūdzu, ieslēdziet mikrofonu deputātam Eināram Cilinskim.

E.Cilinskis. Paldies.

Tātad otrs jautājums. Jūs atbildējāt, ka „Latvenergo” tiek veikti regulāri auditi un tātad faktiski ar to tā kā vajadzētu pietikt. Tomēr, ņemot vērā jaunatklātos korupcijas riskus, teiksim, un to gadījumu ar Liuzinika kungu un viņa uzņēmumu „Jauda”... Arī iepriekš bija problemātiskas lietas... Tā, piemēram, SIA „Baltenergotrade”, kuras divi īpašnieki par elektroenerģijas tirdzniecību ar „Latvenergo” pelnīja ap 2 miljoniem gadā un kura, tā teikt, likvidējās pēc Miķelsona noņemšanas... Vai tomēr visi šie fakti neliecina par nepieciešamību veikt detalizētāku un vispusīgāku, kompleksu izvērtējumu, kas varētu arī novērst šaubas par pašreizējo tarifu sistēmu un situāciju „Latvenergo”?

Sēdes vadītājs. Paldies par jautājumu.

Kampara kungs, jums vārds.

A.Kampars. Jā. Neapšaubāmi. Es pilnīgi pievienojos jūsu raksturojumam, ka koncerns „Latvenergo” pēdējos desmit gadus ne vienmēr ir bijis pilnīgi „caurspīdīgs”, ne vienmēr atsevišķi darījumi ir atbilduši sabiedrības izpratnei par moderna, liela uzņēmuma rīcības ētiku un atbilstību sabiedrības interesēm. Jaunais vadītājs, kurš ir apstiprināts amatā pirms trim mēnešiem, šobrīd no manas puses ir personiski lūgts veikt šādus iekšējus auditus gan ar starptautisko auditorkompāniju palīdzību, gan ar iekšējā audita palīdzību. Un viens no galvenajiem lūgumiem un uzstādījumiem ir koncentrēties – korupcijas riska kontekstā – uz atsevišķu konkursu iepirkumu organizēšanu, to padarīšanu par caurskatāmiem. Un, teiksim, šis termiņš un šie jautājumi ir pietiekami īsā laikā koncentrēti, lai, es domāju, jau tuvākajā pusgadā mēs sniegtu skaidras atbildes uz to, ka „Latvenergo” kā koncerns, kā uzņēmums nākotnē darbosies pēc citiem principiem.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Jautājumu iesniedzēju papildjautājumu limits ir izsmelts. Vai kāds cits no zālē esošajiem deputātiem vēlas uzdot kādu papildjautājumu? Nevēlas.

Tādā gadījumā paldies. Jautājumu un atbilžu sniegšanas sēdi pasludinu par slēgtu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!