• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Gruzijas vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.03.2011., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226655

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ierosinājumu ieviest saistošus ministru noteikumus

Vēl šajā numurā

03.03.2011., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Gruzijas vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 1.martā tikās ar Gruzijas Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju Zurabu Kharatišvili un viņa vadīto delegāciju, kas pieredzes apmaiņas vizītē no 28.februāra līdz 6.martam uzturas Latvijā pēc Latvijas Centrālās vēlēšanu komisijas ielūguma.

Sveicot viesus Saeimā, S.Āboltiņa norādīja, ka Latvija divdesmit neatkarības gados ir uzkrājusi būtisku reformu pieredzi, un apliecināja, ka Latvija ir gatava piedāvāt šo pieredzi Eiropas partnervalstīm.

Z.Kharatišvili uzsvēra, ka Gruzija ir ieinteresēta vairāk uzzināt par Latvijas pieredzi vēlēšanu organizēšanā un mūsu valsts paveiktais šajā jomā kalpo par labu paraugu arī citām kaimiņvalstīm. Gruziju interesē gan likumdošanas pieredze šajā jomā, gan vēlēšanu organizēšanas tehniskie aspekti, bet īpaši būtiski patlaban esot panākt sabiedrības uzticību vēlēšanu procesam kopumā.

Lai arī Latvijā ir izveidota samērā labi funkcionējoša vēlēšanu sistēma, likumdevējs regulāri raugās, vai tajā nav nepieciešami kādi uzlabojumi, norādīja S.Āboltiņa. Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka pirms pēdējām parlamenta vēlēšanām likvidēta tā dēvētā lokomotīvju sistēma un deputātu kandidātu tagad var pieteikt tikai vienā vēlēšanu apgabalā. Tas ir būtisks jauninājums, kas panākts sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām, uzsvēra S.Āboltiņa.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!