• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai Latvija pievilcīga mums un viesiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.1999., Nr. 73/74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22667

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija. Pārskats par tautas attīstību. 1998

Vēl šajā numurā

11.03.1999., Nr. 73/74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai Latvija pievilcīga mums un viesiem

Vents Balodis, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, — "Latvijas Vēstnesim"

Turpinājums no 1.lpp.

Lai nokļūtu Berlīnē, jālido caur Kopenhāgenu. Uzskatu, ka šī problēma Latvijā ir jāatrisina, jo tieši Berlīne drīzumā kļūs par nākamo Eiropas galvaspilsētu. Pie mums tūristu intereses piesaistīšanai jāuzlabo gan ceļi, gan lidosta.

Tikos arī ar Latvijas vēstnieku Vācijā Andri Teikmani. Jau iepriekšējā Berlīnes apmeklējuma laikā uzklausīju piedāvājumu izmantot Latvijas vēstniecības ēku tūrisma biroja izveidei Vācijā. Apskatījām ēku, kas ir skaista un liela, taču tur nepieciešams nopietns remonts un nauda. Tā jāmeklē Latvijas valdībai. Secināju, ka vēstniecības ēka atrodas dzīvojamo māju rajonā, kas līdzīgs mūsu Mežparkam, taču izvietojuma ziņā tā ir attālāk no Berlīnes centra. Tādēļ atrašanās vieta nav īsti piemērota tūrisma birojam. Apspriedušies ar Teikmaņa kungu, secinājām, ka vēstnieks mēģinās runāt ar Berlīnes mēriju par telpu īri kādā no pilsētas centra rajoniem, kas būtu labāk pieejams apmeklētājiem.

Starptautiskā gadatirgus atklāšanas ceremonijā, kad runāja Berlīnes mērs Eberhards Dīpgens un Eiropas Savienības augsta ranga amatpersonas, kas nodarbojas ar tūrismu, tika uzsvērts, ka pasaulē aizvien vairāk pieaug pieprasījums pēc ekotūrisma. Tas rosina domāt par rūpīgāku vides sakopšanu Latvijā, arī mūsu pludmalēs, kur nepieciešami zilie karogi.

Kas atteicas uz ekotūrismu, mūsu valstī ir daudz aizsargājamu dabas teritoriju, par kurām cilvēkiem no dažādām valstīm varētu būt liela interese. Tajās ir daudz putnu, meža dzīvnieku, pievilcīgu ainavu. Jāizveido šajās aizsargājamajās teritorijās takas, pa kurām var organizēt ceļojumus un ekskursijas. Tomēr nedrīkst ignorēt ekoloģiskās prasības, lai tūristu plūsma nenodarītu pāri dabai.

Ļoti veiksmīgi ir Ziemeļvidzemes dabas rezervāti, kurus varētu apmeklēt tūristi. Tur ir skaistas randu pļavas, kas iekļautas sakopšanas projektā. Līdzīgi varētu būt ar Sedas purvu, kurā kūdras ražotne samazinās. Applūdušajās teritorijās veidojas brīnišķīgas putnu ligzdošanas vietas un savdabīgi dabas parki. Tādi ir arī Kurzemes novadā.

Protams, jāattīsta Latvijā arī privātais tūrisma bizness dažādos novados. Mūsu uzdevums ir apzināt visas šīs vietas, lai iekļautu tās tūrisma biroju informācijas materiālos, proti, lai veiksmīgi veidots tīkls pārklātu visu valsti. Vides sakopšana, nepiesārņošana, atkritumu utilizācija ir īpašs temats, kas kopumā var ietekmēt tūrisma attīstību Latvijā. Vācijā šīs lietas sakārtotas augstā līmenī.

Astra Salcēviča,

"LV" nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!