• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministrija: Par ministrijas un tās iestāžu atlīdzības fonda samazināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2011., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226753

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par Latvijas e-pārvaldes parametriem piecos gados

Vēl šajā numurā

04.03.2011., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras ministrija: Par ministrijas un tās iestāžu atlīdzības fonda samazināšanu

Kultūras ministrijas (KM) un atsevišķu tās padotības iestāžu atlīdzības fondu šogad budžeta konsolidācijas pasākumu ietvaros samazinās kopumā par 36 042 latiem. Vislielākais samazinājums – 13 522 lati – skars KM centrālo aparātu, 12 995 latu samazinājums gaidāms Sabiedrības integrācijas fondam, 4941 lata samazinājums – valsts aģentūrai “Kultūras informācijas sistēmas”, 1606 latu samazinājums – Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijai, bet Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centram un Latvijas Nacionālajam arhīvam atlīdzības fonds tiks samazināts par 1489 latiem katram.

Kultūras ministre Sarmīte Ēlerte 2.martā biedrības “Laiks kultūrai” sēdē informēja nacionālo kultūras iestāžu vadītājus par samazinājuma apmēriem un principiem. Konsolidācijas iespējas meklētas KM centrālajā aparātā un atsevišķās iestādēs, bet ne KM pārraudzībā esošajos muzejos, bibliotēkās un kultūrizglītības iestādēs, kur vairs nav samazinājuma iespēju, pretējā gadījumā tiktu apdraudēta šo kultūras institūciju un skolu pastāvēšana.

KM, veicot atlīdzības fonda samazinājumu, pārskatīs centrālā aparāta struktūru, tajā skaitā ņemot vērā, ka no 1.janvāra KM pilda funkcijas sabiedrības integrācijas jomā, bet no 1.aprīļa pārņems imigrantu integrācijas politikas izstrādes un īstenošanas funkcijas, kā arī Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fondu.

Finansējums šogad tiks samazināts arī KM administrētajā budžeta apakšprogrammā “Mākslas un literatūra”, budžeta konsolidācijai novirzot 50 000 latus. Tādējādi samazināsies valsts atbalsta iespējas dažādiem festivāliem un citiem kultūras pasākumiem, bet to organizatori tiks rosināti racionālāk izmantot esošos resursus, kā arī efektīvāk piesaistīt līdzekļus, meklējot sponsorus projektu realizācijai.

Dace Vizule,
KM sabiedrisko attiecību speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!